Hamas, Lübnan’ın Sayda şehrinde Nekbe(Büyük Felaket)’in Yıldönümü Nedeniyle Etkinlik Düzenledi

  • 17 Mayıs 2015
  • 936 kez görüntülendi.
Hamas, Lübnan’ın Sayda şehrinde Nekbe(Büyük Felaket)’in Yıldönümü Nedeniyle Etkinlik Düzenledi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın “Büyük Felaket”in 67. yıldönümü nedeniyle Lübnan’ın Sayda şehrinde bulunan tarihi kalede yaptığı etkinliğe Filistin ve Lübnan’ın bir çok grup ve cemaat temsilcisiyle, alim, aydın ve basın mensubunun yanında halktan büyük bir kitle katılım gösterdi.

Etkinlikte Belediye Başkanı’na niyabeten konuşan Sayda Belediye Meclisi üyesi Kamil Kezbir, Filistin’i özgürleştirmenin bir rüya olmadığını, aksine Filistin topraklarını kanlarıyla sulayan şehitlerin böyle bir sonucu zorunlu kıldığını söyledi.

Etkinlikte söz alan Hamas’ın Sayda sorumlusu Velid Keylani şunları paylaştı: “Bu etkinlik için kale ve sahiliyle Sayda’yı seçmemiz, buranın Akka ve kalesine benzemesindendir. Tarih bizi birleştirdiği ve bir araya getirdiği gibi coğrafya da bizi bir araya getirecektir. Büyük Felaket’in üzerinden 67 yıl geçmesine rağmen Filistin hâlâ damarlarımızda, kanımızda, gözümüzde ve yüreğimizdedir. Dönüş ve özgürlük umudumuz hâlâ devam ediyor. Çocuklarımız köylerini, beldelerini unutmayacaklar. Bugün biz dönüşe ve özgürlüğe daha yakınız.”

Hamas lideri Keylani devamla, Nekbe ve Nekselerin artık geride kaldığını, şimdi ise her türlü dengeleri alt üst eden direnişin zamanı olduğunu hatırlattı.

Etkinliğin ardından kalenin üstüne çıkan aktivistler kale duvarına Filistin bayrağını astı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.