Hamas: Mahmud Abbas, İsrail’le İşbirliğini Kutsal Kabul Ediyor Ve Bununla Övünüyor

  • 07 Mayıs 2015
  • 846 kez görüntülendi.
Hamas: Mahmud Abbas, İsrail’le İşbirliğini Kutsal Kabul Ediyor Ve Bununla Övünüyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerinin sözcüsü General Adnan Ed-Damiri’nin açıklamalarının, Batı Yaka’da Hamas ve İslami Cihad üyelerinin gözaltına alınmasıyla ilgili gerçekleri gizleme girişimi olduğunu söyledi.

Hamas Hareketi sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, bugün (6 Mayıs Çarşamba) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, Batı Yaka güvenlik birimleriyle işgal güçleri arasındaki güvenlik işbirliğinin inkar edilemeyeceği belirtilerek, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın güvenlik koordinasyonunu kutsal kabul ettiğine ve onunla övündüğüne dikkat çekildi.

Ebu Zuhri, öğrenciler, gazeteciler ve eski esirlere yönelik günlük operasyonların yapıldığını ifade ederek böyle bir durumda işgal güçleriyle yapılan güvenlik koordinasyonunun inkar edilemeyeceğini bildirdi.

Batı Yaka güvenlik birimleri, Hamas ve İslami Cihad üyelerine yönelik gözaltı operasyonları gerçekleştirirken, Adnan Ed-Damiri bugün düzenlediği basın toplantısında güvenlik birimlerinin siyasi gözaltı gerçekleştirmediğini, geçmişte olduğu gibi gelecekte de böyle bir şey yapmayacağını iddia etti.

Hamas ve İslami Cihad hareketleri, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’a ve uzlaşı hükümeti başkanı Rami El-Hamdallah’a seslenerek, Batı Yaka’daki siyasi gözaltılara son verilmesini istemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.