Hamas, Mahmut Abbas Yönetiminin Gazze İle İlgili Açıklamasını Küstahça Olarak Nitelendirdi

  • 13 Haziran 2018
  • 1.485 kez görüntülendi.
Hamas, Mahmut Abbas Yönetiminin Gazze İle İlgili Açıklamasını Küstahça Olarak Nitelendirdi

Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu, yaptığı yazılı açıklamada, Filistin hükümetinin bugünkü açıklamasında Gazze’ye yönelik yaptırımlarını küstahça gerekçelendirdiğini, halkı yanlış yönlendirdiğini, dezenformasyon ve yalancılık yaptığını ifade etti.

Hükümetin halkın beklentilerini karşılamadığını, bununla kalmayıp halka yük olduğunu savunan Kanu, kimsenin Hamdallah hükümetine güvenmediği ve istifa etmesi gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

Batı Şeria’da Rami el-Hamdallah başkanlığındaki Filistin hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, hükümetin Gazze’deki vatandaşlara karşı sorumluluğuna bağlı olduğu belirtilerek, ayrıca ifade ve basın özgürlüğüne saygı duyduğu kaydedilmişti.

Batı Şeria hükümetinin Gazze’de yaşayan halkın sıkıntıları konusunda gerçekleri çarpıtan, kışkırtıcı kampanyalara karşı çıktığı ifade edilmişti.

Açıklamada dikkatleri Gazze’de yaşanan sıkıntıların gerçek sorumlusundan başka yöne çekmek için hükümete iftira atıldığına, bu şekilde İsrail’in ve uyguladığı ablukanın neden olduğu sorunların görmezden gelindiğine işaret edilmişti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 19 Mart’ta yaptığı açıklamada Gazze hakkında hukuki, yasal ve mali kararlar alacağını dile getirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.