Hamas: Memurlar Arasında Ayrımcılık Yapılmamasını ve Paraların Adaletli Dağıtılmasını İstiyoruz…

  • 14 Ocak 2015
  • 916 kez görüntülendi.
Hamas: Memurlar Arasında Ayrımcılık Yapılmamasını ve Paraların Adaletli Dağıtılmasını İstiyoruz…

İslami Direniş Hareketi (Hamas), uzlaşı hükümetinin Gazze Şeridi’ndeki memurların maaş sorununu çözmek için uluslararası düzeyde girişimlerini sürdürdüğü yönündeki açıklamasının sorumluluktan kaçmak anlamına geldiğini söyledi.

Hamas Hareketi bu akşam (13 Ocak Salı) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Yayınlanan bildiride, memurlar arasında ayrımcılık yapılmaması ve paraların adaletli bir şekilde dağıtılması talep edildi. Bildiride, “Ramallah’ta çalışan memurlar ve Gazze Şeridi’nde çalışmayı reddedip evlerinde oturan memurlar için para varken görevlerini yapan Gazze Şeridi memurları için para olmaması mantıklı değil” ifadesine yer verildi.

Rami El-Hamdallah başkanlığındaki uzlaşı hükümeti, Gazze Şeridi’ndeki memurların maaş sorununu çözmek için görüşmelerini sürdürdüğünü açıklamıştı.

Bugün öğle saatlerinde yüzlerce memur maaş sorununu ve uzlaşı hükümetinin duyarsız tavrını protesto etmek amacıyla Gazze’deki hükümet binasını kabine toplantısı sırasında bastı.

Bu arada, Filistin Maliye Bakanlığı önümüzdeki Perşembe günü Gazze Şeridi’ndeki sivil ve askeri memurlara 1000’er şikel dağıtılacağını açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.