Hamas: Mısır İstihbaratı Başkanı Yakında Gazze’yi Ziyaret Edecek

  • 22 Ekim 2018
  • 1.638 kez görüntülendi.
Hamas: Mısır İstihbaratı Başkanı Yakında Gazze’yi Ziyaret Edecek

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Hazım Kasım, dün (21 Ekim Pazar) yaptığı açıklamada, Mısır İstihbaratı Başkanı Abbas Kamil’in yakında Gazze’yi ziyaret edeceğini açıkladı.
Kasım, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, Kamil’in önceki hafta sonu için planlanan ve ertelenen ziyaretinin yakında gerçekleşeceğini bildirdi.
Perşembe günü Gazze’yi ziyaret eden Mısır güvenlik heyetinin Hamas liderlerine Kamil’in ziyaretinin gerçekleşmesi için hazırlıkların sürdüğü bilgisini ilettiğini söyleyen Kasım, Hamas ve Mısır tarafı arasında büyük oranda görüş birliği olduğunu bildirdi.
Kasım, Hamas’ın işgal rejimiyle ateşkesin kalıcı hale getirilmesi ve uzlaşının sağlanması için Mısır’ın yürüttüğü çabaları desteklediğini ifade etti.
Mısır İstihbaratı Başkanı Abbas Kamil’in ateşkes ve uzlaşı konularını görüşmek üzere Gazze’yi ziyaret edeceği açıklanmış fakat daha sonra ziyaretin “teknik nedenlerle” ertelendiği duyurulmuştu.
Kamil’in ziyaretinin ertelenmesine rağmen Perşembe günü Mısır’dan bir güvenlik heyeti Gazze’yi ziyaret etti.
Gazze’de birkaç saat kalan heyetin Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye’yle bir araya gelerek ateşkes konusunu konuştuğu kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.