Hamas: Mısır’ın Filistin meselesiyle ilgili aracı olma salahiyeti yoktur…

  • 01 Mart 2015
  • 764 kez görüntülendi.
Hamas: Mısır’ın Filistin meselesiyle ilgili aracı olma salahiyeti yoktur…

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS Sözcüsü, Mısır’ın artık Filistin meselesinde aracı olma salahiyeti bulunmadığını bildirdi.

HAMAS sözcüsü Fevzi Burhum dün yaptığı açıklamada Mısır mahkemesinin HAMAS aleyhindeki kararının siyonist İsrail’in talepleri doğrultusunda ve Gazze direnişine darbe indirilmesi amacıyla yapıldığını, bunun için de Kahire’nin artık Filistin dosyasıyla ilgili olarak aracı olamayacağını ve bu yetkiyi kaybettiğini bildirdi

Kahire’deki Acil İşler Mahkemesi bugün İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ı terör örgütü listesine alarak skandal bir karara daha imza attı. Mahkeme geçen Mart ayında Hamas’ın ülkedeki çalışmalarını yasaklamıştı.

Yine aynı mahkeme geçen ay Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları’nı terör örgütü ilan etmiş ve bu karar büyük tepkilere neden olmuştu.

Aynı mahkeme iki ay önce hareketin yasaklanması ve terör örgütü ilan edilmesi için yapılan başvuruyu konunun yetkisi dahiline girmediğini belirterek başvuruyu reddetmişti.

Filistin’de faaliyet gösteren Hareketü’l-Mücahidin El-Filistiniyye, mahkemenin Hamas’ı terör örgütü ilan etme kararına tepki göstererek, bunun işgal rejiminin iradesine uygun olduğunu belirterek, mahkemeden kararını geri çekmesini istedi.

Halk Cephesi Siyasi Birimi Üyesi Rabah Mühenna, Mısır mahkemesinin aldığı kararın yanlış olduğunu belirterek, direniş hareketlerinin terör örgütü olarak ilan edilemeyeceğini söyledi.

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Abdullah bir heyet başkanlığında Mısırlı yetkililer ile görüşmek için Kahire’ye gitti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.