Hamas: Ortadoğu Dörtlüsü’nün şartlarına bağlılık esası üzerinde kurulacak herhangi bir Filistin hükümetini kabul etmeyeceğiz

  • 22 Haziran 2015
  • 740 kez görüntülendi.
Hamas: Ortadoğu Dörtlüsü’nün şartlarına bağlılık esası üzerinde kurulacak herhangi bir Filistin hükümetini kabul etmeyeceğiz

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Ortadoğu Dörtlüsü’nün şartlarına bağlılık esası üzerinde kurulacak herhangi bir Filistin hükümetini kabul etmeyeceğini ifade etti.

Hamas Hareketi sözcülerinden Sami Ebu Zuhri dün (21 Haziran Pazar) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, “Ortadoğu Dörtlüsü’nün şartlarına bağlı kalan veya üzerinde uzlaşı sağlanmayan bir siyasi programı olan her hükümet sadece Fetih’in hükümeti olacaktır ve uzlaşıyla hiçbir alakası olmayacaktır” ifadesine yer verildi.

Ebu Zuhri, kurulacak yeni hükümette uzlaşı anlaşmasını yok saymanın yol açabileceği gelişmelerden Fetih Hareketi liderlerinin sorumlu olacağını söyledi.

Uzlaşı hükümeti dışişleri bakanı Riyad El-Maliki, önümüzdeki günlerde kurulacak yeni hükümetin Ortadoğu Dörtlüsü’nün şiddeti reddetme, işgal rejimini tanıma ve imzalanan anlaşmaları tanıma gibi şartlarına bağlı olacağını açıklamıştı.

Riyad El-Maliki, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, “Hükümet, Ortadoğu Dörtlüsü’nün şartlarına uyacak” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.