HAMAS: Rami Hamdallah’ın saldırgan zanlısı tutuklandı

  • 23 Mart 2018
  • 1.183 kez görüntülendi.
HAMAS: Rami Hamdallah’ın saldırgan zanlısı tutuklandı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Gazze Şeridi’ndeki güvenlik güçlerinin Filistin Başbakanı Rami El-Hamdallah’ın konvoyunu hedef alan patlamayla ilgili soruşturmada epey ilerleme kaydettiğini söyledi.

Hamas liderliği dün (21 Mart Çarşamba) akşam saatlerinde konuyla ilgili yayınladığı bildiride, 13 Mart 2018 Salı günü meydana gelen olayın aydınlatılması yönünde ilerleme sağlandığını belirtti.

Bildiride, güvenlik güçlerinin şüphelileri aradığı ve bu nedenle Gazze Şeridi dahilinde, sınırlarda ve kapılarda yoğun güvenlik önlemleri alındığı ifade edilirken saldırganın bugün yakalandığı bildirildi. Yakalama sırasında çıkan çatışmada iki Filistin güvenlik görevlisinin öldüğü açıklandı.

Gazze halkından alınan önlemleri anlayışla karşılamalarını isteyen Hamas, şüphelilerin yakalanması ve olayın aydınlatılması için güvenlik güçlerine yardımcı olunmasını talep etti.

Bildiride, Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye ve Hamas’ın Gazze’deki lideri Yahya Es-Sinvar’ın gelişmeleri yakından takip ettikleri kaydedildi.

Tüm imkanlarını olayın aydınlatılması için güvenlik güçlerinin emrine verdiğini söyleyen Hamas, olayın mutlaka aydınlatılacağını bildirdi.

Filistin İçişleri Bakanlığı dün El-Hamdallah’ın konvoyuna düzenlenen bombalı saldırının şüphelilerinden birinin ismini ve fotoğrafını yayınladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.