Hamas: Saldırıyla İlgili Görüntülü ve Sesli Kanıtları Yayınlayacağız

  • 24 Mart 2018
  • 1.001 kez görüntülendi.
Hamas: Saldırıyla İlgili Görüntülü ve Sesli Kanıtları Yayınlayacağız

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Gazze’deki güvenlik güçlerinin Filistin Başbakanı Rami El-Hamdallah’ın konvoyuna yapılan saldırıya karışanlarla ilgili güçlü delillere sahip olduğunu belirtti.

Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan Kudüs Televizyonuna verdiği röportajda “Güvenlik güçleri patlamayla ilgili kanıtları yakında paylaşacak. Bunların bir kısmı sesli bir kısmı görüntülü kanıtlar. Bu kanıtlar kuşkuları gidereceği gibi konvoya saldırı planı yapan ve buna katılanların kimliklerini de ortaya çıkaracak” dedi.

Dün Filistinli gruplarla toplantı yapan Hamas hareketi, patlama ve patlamanın arkasında duranlarla ilgili bilgi vermiş ve soruşturmanın devam ettiğini ifade etmişti.

Olayın meydana geldiği 13 Mart’tan sonra failleri bulmak için yoğun çaba harcayan Gazze’deki güvenlik güçlerinin Nusayrat mülteci kampında tespit ettiği şüphelileri tutuklamak için yaptığı operasyonda iki güvenlik görevilisi şehit oldu, iki şüpheli hayatını kaybetti ve biri de ağır yaralı olarak ele geçirildi.

Filistin Yönetimi ve Fetih liderleri patlamadan hemen sonra Hamas hareketini suçlamaya başladı. Hamas hareketi ise yaptığı açıklamada hükümeti saldırının arkasında duranları korumakla suçladı.

Rıdvan yaptığı açıklamada, “Olaydan hemen sonra Hamas hareketine yapılan suçlamalar El-Hamdallah’ın konvoyuna yapılan saldırının planlı ve programlı bir patlama olduğunu gösteriyor. Filistin Yönetiminin bu konudaki olumsuz açıklamaları, El-Hamdallah’ın konvoyuna yapılan saldırıyla ilgili işbirliğine gitmemesiyle ilgili soru işaretleri oluşturmaktadır” dedi.

Gazze’deki güvenlik güçlerinin çabalarını takdir ettiklerini belirten Rıdvan, bu güçlerin saldırıyı açıklığa kavuşturmak için yoğun mesai harcadıklarını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.