Hamas Siyasi Birimi üyesi İzzet Er-Reşak başkanlığında bir heyet, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile Görüştü

  • 12 Nisan 2018
  • 881 kez görüntülendi.
Hamas Siyasi Birimi üyesi İzzet Er-Reşak başkanlığında bir heyet, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile Görüştü

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi İzzet Er-Reşak başkanlığında bir heyet, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile bölgedeki gelişmeleri ve Filistin davasıyla ilgili konuları görüştü.

Dün akşam ulaşan bildiriye göre, Hamas heyetinde İzzet Er-Reşak’ın yanında Hamas liderlerinden Usame Hamdan, hareketin Lübnan temsilcisi Ali Bereke ve Lübnan’daki siyasi sorumlusu Ahmed Abdülhadi yer aldı.

İzzet Er-Reşak başkanlığındaki Hamas heyetinin Mişel Avn’a Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye’nin selamlarını ilettiği, Filistin davasına ve özellikle de Kudüs konusuna ve dönüş hakkına verdiği destek nedeniyle Lübnan Cumhurbaşkanı’na teşekkür ettiği bildirildi.

Görüşmede Er-Reşak’ın Avn’a Filistin sahasındaki son gelişmelerle ilgili bilgi verdiği, Filistin davasına yönelik Amerikan ve İsrail komploları ile Yüzyılın Anlaşması projesine değindiği belirtildi.

Hamas’ın Yüzyılın Anlaşması projesini reddettiğini bir kez daha dile getiren Er-Reşak, Arap Zirvesi’nden Amerika’nın bu projesini reddetmesini ve Filistin halkının direnişine destek vermesini istedi.

Er-Reşak, Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün En-Nekbe’nin yıldönümünde Trump’ın projesine cevap olduğunu ve Hamas’ın uzlaşı anlaşmalarına bağlı olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.