Hamas, Siyasi Gözaltılara Karşı Ortak Tavır Gösterilmesini İstedi…

  • 17 Şubat 2015
  • 744 kez görüntülendi.
Hamas, Siyasi Gözaltılara Karşı Ortak Tavır Gösterilmesini İstedi…

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Nadir Savafita, Batı Yaka’da Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerinin direniş taraftarlarını hedef alan siyasi gözaltı operasyonlarını kınadı.

Savafita, bugün (17 Şubat Salı) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, siyasi gözaltıların toplum dokusunu zedelediğini ve toplumsal barışa darbe vurduğunu belirterek, uzlaşı dosyasına da olumsuz şekilde yansıdığını ifade etti.

Filistin halkı işgal zulmü altında inlerken Batı Yaka’da direniş taraftarlarını hedef alan siyasi gözaltı operasyonlarının ve ifade vermeye çağırmaların kabul edilemeyeceğini kaydeden Savafita, Batı Yaka’da yürütülen bu politikanın derhal durdurulmasını ve Filistinlilerin hep birlikte buna karşı çıkmasını istedi.

Hamas lideri, toplumun ileri gelen şahsiyetlerine ve ailelerine seslenerek kanunlara ve insan haklarına aykırı ihlallere son verilmesi konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmelerini talep etti.

Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin politikasının içerisinde Filistin davasına yönelik birçok tehlike barındırdığına dikkat çeken Savafita, söz konusu politikanın Filistinliler arasındaki bağları tehdit ettiğini söyledi.

Hamas Hareketi de bugün yayınladığı bildiride, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin siyasi tutukluları zorla Eriha Cezaevi’ne naklettiğini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.