Hamas, Siyonist İsrail ve Filistin Yönetimi’nin Ocak Ayı İhlallerini Yayınladı

  • 08 Şubat 2016
  • 789 kez görüntülendi.
Hamas, Siyonist İsrail ve Filistin Yönetimi’nin Ocak Ayı İhlallerini Yayınladı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerinin ve işgal güçlerinin Ocak ayındaki ihlalleriyle ilgili raporunu yayınladı.

Raporda, işgal güçlerinin geçen ay 19’u Batı Yaka’da, 3’ü Gazze Şeridi sınırında ve biri de 1948’de işgal edilen Filistin topraklarında olmak üzere 23 Filistinliyi şehit ettiği bildirildi.

Raporda ayrıca işgal güçlerinin Ocak ayında Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerinde, Gazze Şeridi sınırında ve 1948’de işgal edilen topraklarda 29’u çocuk, 20’si eski esir ve 8’i kadın toplam 449 Filistinliyi gözaltına aldığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin geçen ay Filistin Yönetimi zindanlarından serbest bırakılan 7 Hamas liderini gözaltına aldığı kaydedilen raporda, işgal güçlerinin Ocak ayında bir cami, çoğu intifada şehitlerinin ailelerine ait 18 ev, bir su kuyusu, bir çadır, 5 tarım arazisi odası, 3 ticarethane ve 4 barakayı yıkarak 1500 dönüm araziye el koyduğu belirtildi.

Raporda, geçen ay Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin de direniş taraftarı 60 kişiyi gözaltına aldığı, gözaltına alınanlardan 58’inin Hamas ve 2’sinin İslami Cihad üyesi olduğu ifade edildi.

Filistin Yönetimi güvenlik birimlerince gözaltına alınanlar arasında 22 eski esir, 14 üniversite öğrencisi, 2 lise öğrencisi, 2 mühendis, 2 gazeteci ve bir öğretmen bulunduğu bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.