Hamas: Suriye’ye Yapılan Saldırı İsrail’in Bekası İçindir

  • 15 Nisan 2018
  • 984 kez görüntülendi.
Hamas: Suriye’ye Yapılan Saldırı İsrail’in Bekası İçindir

İslami Direniş Hareketi Hamas Amerika, İngiltere ve Fransa tarafından Suriye’ye yapılan saldırıyı kınamak amacıyla yayımladığı bildiride şu ilamda bulundu: Suriye’ye yapılan saldırının amacı Siyonist Rejim’in projesini gerçekleştirebilmesi sağlamak ve Siyonist Rejimi’nin bekaası için bu ülkenin gücünü kırmaktır.

Hamas daha sonra şu ifadeleri kullandı: Biz Amerikalıların bir taraftan Filistin’deki savunmasız halka yönelik işgal ve katliamları onaylarken diğer taraftan sivilleri koruduklarını iddia etmelerini kınıyoruz. Biz Araplar arasındaki savaşın son bulmasını, Arapların birlik olması gerektiğini ve Arapların varlıklarını sürdürmeleri gerektiğine vurgu yapıyoruz. Biz Arap kanının dökülmesinin önlenmesini ve halkın düşmana karşı mücadele etme hakkına saygı duyulmasını istiyoruz.

Fetih Hareketi ise yayımladığı bildiride, Suriye’nin toprak bütünlüğüne vurgu yaparak, ülkedeki vahdeti bozma çabalarına yönelik tepkisini duyurdu.

Fetih Hareketi bildiride ayrıca şu ifadelere yer verdi: Suriye’deki savaşın tek çözüm yolu siyasette gizlidir ancak bu yol dış müdahaleler uzak bir şekilde kullanılmalıdır.

Hareket ayrıca Suriye’ye destek verilmesi ve müdahalenin kınanması amacıyla gösteri düzenlenmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.