Hamas Tel Aviv Kahramanı İçin Gazze’de Taziye Çadırı Kurdu

  • 09 Ocak 2016
  • 785 kez görüntülendi.
Hamas Tel Aviv Kahramanı İçin Gazze’de Taziye Çadırı Kurdu

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) dün akşam işgal güçlerinin kurşunlarıyla şehit olan Tel Aviv eylemi kahramanı Neşet Mulhim için Gazze’de taziye çadırı kurdu.

Bir hafta önce (01 Ocak Cuma) Tel Aviv’in en kalabalık caddesinde işgalcilere yönelik yaptığı eylemde 2 kişiyi öldüren ve 10 kişiyi de yaralayan, uzun takip ve aramaların ardında dün akşam özel bir birim tarafından şehit edilen Neşet Mulhim’e vefa için bugün Gazze’de taziye çadırı kuruldu.

Hamas’ın önde gelen liderlerinin de katıldığı taziyede yapılan konuşmalarda şehit Neşet Mulhim’in Siyonist işgal güçlerini rezil ve perişan eden bir kahraman olduğu ifade edildi.

Yapılan konuşmalarda Ramallah’taki Sağlık Bakanlığı’nın kahramanın ismini şehit listesinden çıkarması eleştirilerek, kadın ve erkeğiyle, genç ve yaşlısıyla bütün Filistinlilerin Neşet’in ne yaptığını bilmesinin yeterli olduğu belirtildi.

İşgalci düşmana mesaj veren Hamas sözcüsü, “Neşet’i öldürmekle fazla sevinmeyin. Çünkü onun kanı kanımızdaki öfke ve misilleme hücrelerini uyandırdı. Sizi ve rejiminizi yerle bir edecek kara günleri bekleyin” ifadesini kullandı.

Gazze’deki İntifada Gençliği Koalisyonu da taziye çadırı için duyuru yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.