HAMAS temsilcisi: Büyük Dönüş Yürüyüşü, siyonist İsrail’in çirkef yüzünü ortaya çıkardı

  • 19 Nisan 2018
  • 978 kez görüntülendi.
HAMAS temsilcisi: Büyük Dönüş Yürüyüşü, siyonist İsrail’in çirkef yüzünü ortaya çıkardı

HAMAS’ın Tahran temsilcisi Halit Kuddumi, Gazze’deki Büyük Dönüş Yürüyüşünün siyonist İsrail rejiminin çirkef yüzünü tüm dünyaya gösterdiğini bildirdi.

Filistin halkının Toprak Günü olarak andığı 30 Mart’ta başlayan ve Büyük Dönüş Yürüyüşü adıyla düzenlenen barışçıl gösterilere katılan Filistinliler, Birleşmiş Milletler kararlarının uygulanarak Filistin halkının silah zoruyla uzaklaştırıldığı topraklarına dönmesinin sağlamasını istiyor.

İşgal güçlerinin sınır bölgelerinde kurulan dönüş kampları yakınlarındaki barışçıl gösterilere ateş açması sonucu bugüne kadar 35 Filistinli şehit oldu ve yaklaşık 4 bin Filistinli de yaralandı.

İRNA’nın dün verdiği habere göre dün tahran’da katıldığı bir toplantıda konuşan HAMAS’ın Tahran temsilcisi Halit Kuddumi, bu yürüyüşlerin, siyonist işgal rejimi İsrail’in iğrenç simasını tüm dünyaya gösterdiğini, Filistin’in yiğit evlatlarının kendi kahramanlıkları ile siyonist düşman’ı bir kez daha gafil avladıklarını bildirdi.

Kuddumi Filistinli esirler meselesine de değinerek halı hazırda 6500 Filistinlinin siyonist rejim zindanlarında esir olduğunu ve onlardan 48’inin 20 yılı aşkın bir süredir esir bulunduklarını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.