Hamas: “Terör Örgütleri Listesinde Bırakılmamız İşgal Rejimi Yanlısı Bir Tavır”

  • 20 Ocak 2015
  • 863 kez görüntülendi.
Hamas: “Terör Örgütleri Listesinde Bırakılmamız İşgal Rejimi Yanlısı Bir Tavır”

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Avrupa Birliği’nin Hamas Hareketi’ni terör örgütleri listesinde tutmakta ısrar etmesinin Avrupa’nın işgal rejimi yanlısı resmi tavrını yansıttığını ve İsrail’i cinayetlerini sürdürmeye teşvik ettiğini söyledi.

Hamas Hareketi dün (19 Ocak Pazartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, “Avrupa halklarının bu tür siyasi kararları reddettiğinden eminiz” ifadesine yer verildi.

Avrupa Adalet Mahkemesi, geçen ay aldığı kararla Hamas Hareketi’nin isminin Avrupa Birliği’nin terör örgütleri listesinden çıkarılmasını istemiş ve hareketin terör örgütleri listesine alınması için 2003’te verilen kararın yanlış değerlendirmeye dayandığını, Hamas’ın meşru bir şekilde seçildiğini ve Avrupa Birliği kurallarının başka ülkelerin iç işlerine karışmaya izin vermediğini, geçmişteki kararın sebeplerinin net bir şekilde izah edilmediğini belirtmişti.

Avrupa Birliği’nin Hamas Hareketi’ni yeniden terör örgütleri listesine alacağına ve Avrupa Adalet Mahkemesi’nin kararını temyiz edeceğine dair haberlere bir tepki de Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr’dan geldi.

Bahr, kararın Filistin demokrasisini ve uluslararası gözlemciler eşliğinde gerçekleştirilen seçimlerin sonuçlarını yok saymak anlamına geldiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.