Hamas: Trump Yok Oldu Ama Kudüs Yok Olmayacak

  • 09 Kasım 2020
  • 1.201 kez görüntülendi.
Hamas: Trump Yok Oldu Ama Kudüs Yok Olmayacak
 Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ABD Başkanı Donald Trump’ın yok olacağını ama Kudüs’ün baki kalacağını söyledi.
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Kudüs ve Filistin’e Destek İçin Uluslararası Koalisyon ve Türkiye-Alemi İslam İlişkileri Merkezi’nin (TAİM) “Kudüs Emanettir. Normalleşme İhanettir” sloganıyla düzenlediği 1. Beyt-ül Makdis Öncüleri Konferansı’na telekonferans yöntemiyle katıldı.
Konferansın, Trump’ın siyaset sahnesinden silinmesi ihtimalinin konuşulduğu bir zamanda gerçekleştiğine dikkati çeken Heniyye, “Filistin meselesini tasfiye etmek isteyen bu adam (Trump) yok oldu ama Kudüs yok olmayacak.” dedi.
İsrail’le varılan normalleşme anlaşmalarına karşı çıkmaya çağıran Heniyye, “Normalleşme, İslam ümmetinin vicdanını yansıtmıyor. Filistin emanet, normalleşme ise nedamettir.” diye konuştu.
Heniyye, İslam ümmeti içerisinde yaşanan çatışmalara son verilip ortak düşman İsrail’e karşı tek vücut mücadele edilmesi çağrısı yaptı.
İsrail’le barış müzakerelerine dönme konusunda yeniden siyasi yanılsamalara düşülmemesi gerektiğini vurgulayan Heniyye, ABD’nin “Siyonist İsrail” konusundaki değişmez politikalarının farkında olduklarını kaydetti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.