Hamas: Tüm Avrupa Ülkeleri Avrupa Adalet Divanı Tarafından Alınan Kararın Gereğini Yerine Getirmelidir…

  • 18 Aralık 2014
  • 833 kez görüntülendi.
Hamas: Tüm Avrupa Ülkeleri Avrupa Adalet Divanı Tarafından Alınan Kararın Gereğini Yerine Getirmelidir…

Avrupa Adalet Divanı’nın Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Avrupa Birliği’nin terör listesinden çıkarılmasına dair kararının önemli bir hatanın düzeltilmesi olduğuna dikkat çeken Hamas, tüm Avrupa ülkelerinin de bu konudaki kararın gereğini yerine getirmelerini istedi.

Hamas sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri bugün akşam saatlerinde yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan yazılı açıklamasında gerçek anlamda terörün siyonist işgal rejiminin başvurduğu uygulamalar olduğunu Filistin halkının haklı ve meşru mücadelesinin terör olmadığını dile getirdi. Ebu Zuhri, Avrupa Birliği üyesi tüm ülkeleri kendi yargı organlarının kararlarına riayet etmeye ve gereğini yerine getirmeye çağırdı.

Avrupa Adalet Divanı dün (17 Aralık Çarşamba) sabah verdiği bir kararla Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Avrupa Birliği’nin terör örgütleri listesinden çıkarılmasına hükmetmişti. Avrupa Adalet Divanı’nın bu kararı Avrupa ülkelerinin Hamas’la diplomatik ilişkiler içine girmelerinin de önünü açıyordu.

Ancak bazı Avrupa ülkeleri Adalet Divanı’nın kararına rağmen siyonist işgal rejimine yaranmak amacıyla tutumlarını değiştirmeyecekleri ve kendi terör listelerinden çıkarmayacakları yönünde açıklamalar yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.