Hamas: UCM’nin Soruşturma Kararı Doğru Bir Adımdır…

  • 17 Ocak 2015
  • 833 kez görüntülendi.
Hamas: UCM’nin Soruşturma Kararı Doğru Bir Adımdır…

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin işgal rejiminin işlediği cinayetlerle ilgili ön soruşturma açma kararının doğru yönde atılmış önemli bir adım olduğunu belirtti.

Uluslararası Ceza Mahkemesi savcısı tarafından dün (16 Ocak Cuma) yapılan açıklamada, işgal rejiminin Filistin topraklarında işlediği muhtemel cinayetlerle ilgili olarak ön soruşturma açma kararı alındığı belirtilmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, işgal liderlerinin yargılanması için gereken işlemlerin tamamlanmasını istedi.

Karar birçok hukuk merkezi tarafından olumlu bulunurken, şimdiye kadar katliamlar nedeniyle ağır bedeller ödeyen Filistin halkı da kendisine her türlü kötülüğü reva gören zalim Siyonistlerin yargılanacağı günü dört gözle bekliyor.

İşgal liderleri Filistin halkına karşı yaptıkları saldırı, açtıkları savaş ve yaptıkları terör saldırılarında kadın-erkek, çocuk-yaşlı ve hasta demeden şimdiye kadar binlerce insanı katletti, on binleri de yaraladı.

En son Gazze savaşında çoğu kadın ve çocuk 2500 den fazla insanı şehit eden işgalciler, onbinden fazla insanı da yaraladı ve binlerce evi yerle bir etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.