Hamas: UNRWA’nın Evleri Yıkılanlara Yardımı Durdurma Kararı Tehlikeli…

  • 27 Ocak 2015
  • 824 kez görüntülendi.
Hamas: UNRWA’nın Evleri Yıkılanlara Yardımı Durdurma Kararı Tehlikeli…

Ä°slami DireniÅŸ Hareketi (Hamas), BirleÅŸmiÅŸ Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)’nın Gazze Åžeridi’nde evleri savaÅŸta yıkılan ailelere yaptığı mali yardımları ve kira bedeli ödemelerini durdurmasının tehlikeli ve ÅŸoke edici olduÄŸunu söyledi.

Hamas Hareketi sözcülerinden Fevzi Burhum, bugün (27 Ocak Salı) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, UNRWA’nın evleri yıkılan ailelere mali yardımı ve kira bedeli ödemelerini durdurma kararının Gazze Åžeridi’nde durumu daha da kötüleÅŸtireceÄŸi ve zaten zor durumda olan binlerce ailenin sıkıntılarını artıracağı ifade edildi.

UNRWA’yı alınan kararın tehlikesinin farkına varmaya ve üzerine düşen sorumluluÄŸu yerine getirmeyi terk etmemeye davet eden Burhum, Filistinli mültecilerle ilgilenen bir kurum olarak yetkilerini kullanmasını ve bağışta bulunan ülkelere mali yardım ve Gazze’nin yeniden imarı konusunda verdikleri taahhütleri yerine getirmeleri için baskı yapmasını istedi.

Filistin Yönetimi BaÅŸkanı Mahmud Abbas’ın da ortaya çıkan sonuçta büyük sorumluluÄŸu olduÄŸuna iÅŸaret eden Burhum, Abbas’ın Gazze Åžeridi halkına yönelik görevlerini yerine getirmediÄŸini ve Gazze’nin yeniden imarını engellediÄŸini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.