Hamas üyelerinden El Hayye: İşgal Askeri Şaul Aron O Tünel Sayesinde Esir Alındı

  • 01 Şubat 2016
  • 891 kez görüntülendi.
Hamas üyelerinden El Hayye: İşgal Askeri Şaul Aron O Tünel Sayesinde Esir Alındı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Halil El-Hayye, tüm Filistinlileri Kudüs İntifadası’na katılmaya davet etti.

Halil El-Hayye, geçtiğimiz günlerde tünel çökmesi sonucu şehit olan yedi mücahit için bu akşam (31 Ocak Pazar) düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Hangi gruba üye olursa olsun her özgür ve duyarlı kimse intifadaya katılsın. Filistin bizi birleştiriyor ve Kudüs bizi bir araya topluyor” dedi.

Ramallah’taki ateş açma eylemini gerçekleştirip üç işgal askerini yaraladıktan sonra şehit olan Emced Sukkeri’yi selamlayan El-Hayye, Filistinli gencin güvenlik birimleri üyesi olmasının eylem gerçekleştirmesine engel olmadığını söyledi.

Halil El-Hayye, İzzeddin El-Kassam Tugayları üyesi yedi mücahidin şehit olduğu tünelin işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne 2014 yazında açtığı savaş sırasında işgal askeri Şaul Aron’un esir alınmasını sağlayan tünel olduğunu açıklayarak, şehitlerin yolunda yürümeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Şehitler için Cuma günü düzenlenen görkemli cenaze töreninin direniş ve cihat için referandum niteliğinde olduğunu belirten El-Hayye, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un direniş tünelleri aleyhindeki açıklamalarını da kınadı ve Ban Ki-mun’un daha önce de işgal güçlerinin cinayetlerine bahane bulduğunu hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.