Hamas: “Uzlaşı Hükümeti Bölünmüşlüğün Kökleşmesine Neden Oluyor”

  • 23 Mart 2015
  • 998 kez görüntülendi.
Hamas: “Uzlaşı Hükümeti Bölünmüşlüğün Kökleşmesine Neden Oluyor”

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Rami El-Hamdallah başkanlığındaki uzlaşı hükümetinin aldığı kararlarla Filistin’deki bölünmüşlük halinin kökleşmesine sebep olduğunu söyledi.

Hamas Hareketi sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, bugün (23 Mart Pazartesi) konuyla ilgili basına yaptığı açıklamada, Eğitim ve Öğretim Bakanı Havle Eş-Şahşir’in Gazze’de eğitim alanında yeterli iş imkanı sağlamamasının uzlaşı hükümetinin Gazze halkına yönelik uyguladığı ayrımcılık politikasının bir başka kanıtı olduğunu ifade etti.

Uzlaşı hükümetinin bütçesinin sadece Batı Yaka’ya harcandığına dikkat çeken Ebu Zuhri, Gazze halkının çektiği sıkıntıların ve ihtiyaçlarının uzlaşı hükümeti tarafından görmezden gelindiğini belirtti.

Hamas sözcüsü Ebu Zuhri, bütün bunların uzlaşı hükümetinin Filistin’deki bölünmüşlük halinin kökleşmesine yol açtığını ve başka çevrelerle birlikte Gazze Şeridi’nin cezalandırılması için çalıştığını gösterdiğini söyledi.

Filistin Eğitim ve Öğretim Bakanlığı, Batı Yaka’da yeni öğretmen kadrolarını ilan ederken, Bakan Havle Eş-Şahşir Gazze Şeridi için siyasi karara ihtiyaç olduğunu öne sürmüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.