Hamas: Uzlaşı Hükümeti Gerçekleri Çarpıtıyor

  • 03 Haziran 2015
  • 863 kez görüntülendi.
Hamas: Uzlaşı Hükümeti Gerçekleri Çarpıtıyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Rami El-Hamdallah başkanlığındaki uzlaşı hükümetinin yayınladığı bildiride Hamas’ı Gazze Şeridi’nde görevlerini yerine getirmesine izin vermemekle suçlamasının gerçekleri çarpıtmak olduğunu söyledi.

Hamas Hareketi sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, dün akşam (2 Haziran Salı) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, uzlaşı hükümetinin bildirisinin başarısızlığın ve Gazze halkına karşı uyguladığı ayrımcılık politikasının üzerini örtme çabası olduğunu ifade etti.

Uzlaşı hükümetini Fetih’in diktelerine bel bağlamakla suçlayan Ebu Zuhri, bu durumun bölünmüşlük halini kökleştirdiğini ve uzlaşı hükümetinin icraatlarını önceki hükümetlerin icraatlarından çok daha kötü hale getirdiğini bildirdi.

Rami El-Hamdallah başkanlığındaki uzlaşı hükümeti bugün yayınladığı bildiride, Hamas Hareketi’ni hükümetin kuruluşundan bu yana Gazze Şeridi’nde çalışmalarını engellediğini ileri sürdü.

Bildiride, Hamas Hareketi’nin bir yıl boyunca hükümetin Gazze Şeridi’nde görevini yerine getirmesinin önüne engeller koyduğu iddia edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.