Hamas: Uzlaşı hükümetinde yapılacak her türlü değişikliğin Filistinli gruplarla istişare ve uzlaşıyla yapılması gerekir

  • 17 Haziran 2015
  • 769 kez görüntülendi.
Hamas: Uzlaşı hükümetinde yapılacak her türlü değişikliğin Filistinli gruplarla istişare ve uzlaşıyla yapılması gerekir

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Rami El-Hamdallah başkanlığındaki uzlaşı hükümetinde yapılacak her türlü değişikliğin Filistinli gruplarla istişare ve uzlaşıyla yapılması gerektiğini ifade etti.

Hamas Hareketi sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, bugün (17 Haziran Çarşamba) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Hamas’ın tek taraflı gerçekleştirilecek her türlü kabine değişikliğini reddettiğini bildirdi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, dün Fetih Hareketi Devrim Konseyi toplantısında yaptığı açıklamada, El-Hamdallah başkanlığındaki hükümetin 24 saat içinde istifa edeceğini söylemişti.

Rami El-Hamdallah başkanlığındaki uzlaşı hükümeti geçen yıl Fetih ve Hamas hareketlerinin Gazze’nin Eş-Şati Mülteci Kampı’nda yaptıkları anlaşma sonucu kurulmuştu.

Hamas Hareketi liderlerinden Salah El-Berdevil de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Fetih Hareketi’nin Rami El-Hamdallah başkanlığındaki hükümeti görevden alma kararının ileriye doğru kaçış olduğunu ve yaşadığı şaşkınlık halini yansıttığını söyledi.

El-Berdevil, kararın siyasi ortaklığı reddeden Fetih Hareketi’nin ve Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın zihniyetini yansıttığını ifade etti.

Rami El-Hamdallah başkanlığındaki hükümetin uzlaşı hükümeti olduğunu ve görevden alma kararının da yine uzlaşıyla alınması gerektiğini belirten El-Berdevil, hükümetin bu şekilde tek taraflı olarak görevden alınmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.