Hamas, Uzlaşı Hükümetinden Üniversiteler Üzerindeki Baskıyı Kaldırmasını İstedi…

  • 07 Ocak 2015
  • 652 kez görüntülendi.
Hamas, Uzlaşı Hükümetinden Üniversiteler Üzerindeki Baskıyı Kaldırmasını İstedi…

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin uzlaşı hükümetinden ve Başbakan Rami El-Hamdallah’tan öğrencilere yönelik keyfi baskılara son verilmesini ve güvenlik birimlerinin üniversitelerden elini çekmesini istedi.

Hamas Hareketi bugün (7 Ocak Çarşamba) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, Kudüs ve Birzeit üniversitelerinden 33 ve 22 gündür devam eden oturma eylemlerinin güvenlik güçlerinin Batı Yaka halkının hayatı üzerinde nasıl bir baskı oluşturduğunun kanıtı olduğu ifade edildi.

Bildiride, oturma eylemini gerçekleştiren öğrencilerin güvenlik birimlerince gözaltına alınan öğrenci arkadaşlarının serbest bırakılmasını, öğrencilerin düzenledikleri ve katıldıkları etkinlikler nedeniyle ifade vermeye çağrılmasına son verilmesini ve güvenlik birimlerinin üniversite hayatına müdahale etmemesini istedikleri dile getirildi.

Hamas Hareketi, uzlaşı hükümetine öğrenci faaliyetlerinin serbest bırakılması ve gözaltına alınan öğrencilerin salıverilmesi çağrısında bulundu.

Bildiride, üniversite yönetimlerine de çağrı yapılarak, öğrenci faaliyetlerinin özgürce gerçekleştirilebilmesi için gerekli adımların atılması talep edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.