Hamas ve Arap Birliği, Lübnan’daki saldırıları kınadı

  • 14 Kasım 2015
  • 739 kez görüntülendi.
Hamas ve Arap Birliği, Lübnan’daki saldırıları kınadı

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal ve yardımcısı İsmail Heniye, Lübnan Başbakanı Temmam Selam’ı arayarak dünkü saldırıları kınadı.

Temmam Selam’ın basın bürosundan yapılan yazılı açıklamada, Arabi’nin görüşmelerinde “terörist eylemi” şiddetle kınadığı, Lübnan hükümeti ve halkıyla dayanışma içinde olduklarını ifade ettiği belirtildi.

Halid Meşal ile de bir telefon görüşmesi yapıldığı aktarılan açıklamada, Meşal’in “terörist saldırıda” hayatını kaybedenler için taziye dileklerinde bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, “Saldırının gerçekleştiği yer, düzenleyenlerin sadece Lübnan’a zarar vermeyi hedeflemediğini, Filistinliler ve Lübnanlılar arasına fitne tohumu ekmek istediğini açık bir şekilde ortaya koyuyor” ifadelerine yer verilen Meşal’in Lübnanlılara birlik çağrısı yaptığı belirtildi.

Hamas Siyasi Büro Yardımcısı İsmail Heniye’nin de Selam’ı arayarak yaşamını yitirenler için başsağlığı dilediği kaydedilen açıklamada, Heniye’nin ayrıca teröre karşı mücadelesinde kendisinin ve Filistin halkının Lübnan halkının yanında durduğunu söylediği belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.