HAMAS ve Fetih arasındaki görüşmeler sona erdi

  • 28 Mart 2016
  • 783 kez görüntülendi.
HAMAS ve Fetih arasındaki görüşmeler sona erdi

Filistinli kaynaklar HAMAS ve Fetih örgütleri arasında Doha’da gerçekleşen iki günlük görüşmelerin son bulduğunu bildirdi.

Filistin haber sitesine göre Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS ile Fetih Örgütü arasında Katar’ın başkenti Doha’da başlayan görüşmeler son bulmuştur. Görüşmelerin sonucuyla ilgili şu ana kadar her hangi bir açıklama yapılmamıştır.

Filistinli HAMAS ve Fetih örgütleri bu görüşmelerle milli uzlaşı ve ortak bir yol sağlamaya çalışmaktalar.

Parlamento seçimlerinin düzenlenmesi, Özerk yönetim başkanlığı, Milli Vahdet hükümetinin kurulması, Refeh kapısının açılması ve Gazze şeridinde devlet memurlarının durumu gibi konuların ele alınarak görüşüldüğü ifade edilmektedir.

HAMAS heyetinin Doha görüşmeleri ardından Kahire’ye geçtiği bildirrilmekte.

Dün akşam (25 Mart Cuma) El-Cezire televizyonunun kendisiyle yaptığı röportajda Hamas heyetinin Kahire ziyaretini değerlendiren Ez-Zehhar, Hamas’ın Mısır ile ilişkileri iyileştirmek için Kahire’ye gittiğini belirterek, buna mukabil Mısır’ın da Hamas ile yeni bir sayfa açmak istediğini ifade etti.

Heyetin Mısır istihbaratıyla görüşmeleri tamamlamak için önümüzdeki Pazar günü tekrar Kahire’ye gideceğini hatırlatan Ez-Zehhar, birinci görüşmenin gayet olumlu geçtiğini kaydetti.

Ez-Zehhar’ın verdiği bilgiye göre, Mısır istihbaratı hareketten kendisine yöneltilen suçlamaları reddetmek ve durumunu izah etmek için basın yoluyla Mısır halkına açılmasını talep etti.

Ziyarette Hamas heyeti de Mısırlı yetkililerden Rafah kapısını açmalarını, Gazze ve Mısır arasında ticaret alış verişine olanak sağlamalarını talep etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.