Hamas ve İslamî Cihad’dan Herzliya Konferansına Katılan Mahmut Abbas Yönetimine Tepki

  • 22 Haziran 2017
  • 1.092 kez görüntülendi.
Hamas ve İslamî Cihad’dan Herzliya Konferansına Katılan Mahmut Abbas Yönetimine Tepki

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) ile İslami Cihad Hareketi, Siyonist işgal rejiminin düzenlediği Herzliya Konferansı’na resmi heyetle katılan Mahmut Abbas Yönetimi ve Fetih hareketini kınayarak, bu tavırlarıyla Filistin Yönetiminin halkın fedakârlıklarına darbe vurduğunu ifade etti.

Hamas sözcüsü Abdullatif El-Kanu’ yaptığı açıklamada, “ Mahmut Abbas Yönetimi ve Fetih hareketinden resmi heyetin Siyonist rejimin güvenlik ve savunma politikalarının tartışıldığı Herzliya Konferansı’na iştirak etmesi Filistin halkının fedakârlıklarına bir darbe olduğu gibi, işgal rejiminin işlediği cinayetleri de hafife alma anlamına geliyor” dedi.

Hamas sözcüsü konuyla ilgili yaptığı ve Filistin tv’ye ulaşan basın açıklamasında, Mahmut Abbas Yönetimi’nin konferansa iştirak etmesinin işgalcinin boykot edilmesi ve işgale karşı durulması yönündeki ulusal uzlaşıyla çeliştiğini, işgalcinin ırkçılığını daha da derinleştirmesine katkı sağlayacağını ve Filistin halkına karşı daha fazla cinayet işlemesine yol açacağını söyledi.

Mahmut Abbas Yönetimi ve Fetih heyetinin Siyonistlerin konferansına katılmasına tepki gösteren İslamî Cihad Hareketi ise, bu katılımın Filistin Yönetimi’yle Fetih hareketinin ne kadar düştüklerini ortaya koyduğunu belirtti.

İslamî Cihad Hareketi sözcüsü Davud Şihab, Mahmut Abbas Yönetimi’yle Fetih’in Siyonist rejimin düzenlediği Herzliya Konferansına iştirak etmelerini kınayarak, bu katılımın şehitlerin kanları ve esirlerin de fedakârlıklarıyla sulanan halkın direniş sürecini arkadan hançerlemek anlamına geldiğini ifade etti.

Şihab yaptığı açıklamada, konferansa katılanların Filistin halkını temsil etmediklerini hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.