Hamas: Yıkılmaya Doğru Giden Filistin Uzlaşısını Kurtarmamız Gerekir

  • 22 Aralık 2017
  • 1.031 kez görüntülendi.
Hamas: Yıkılmaya Doğru Giden Filistin Uzlaşısını Kurtarmamız Gerekir

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Gazze lideri Yahya Es-Sinvar, bazılarının hareketten direnişin silahlarını geri çekmesini ve tünelleri kapatmasını istemesi yüzünden Filistin uzlaşısının yıkılmaya doğru gittiğini, bunu görmemek için kör olmak gerektiğini söyledi.

“Kudüs Devrimimizin Başlığı ve Birliğimizin Sembolü” başlığıyla üçüncü kez Gazze’de gençlerle bir araya gelen Hamas liderlerinden Es-Sinvar, uzlaşıyı kurtarmak için acilen müdahale edilmesini isteyerek, halk bunu kurtarmak için ayağa kalkmazsa bunun kesinlikle yıkılacağını hatırlattı.

Es-Sinvar değerlendirmesinde “uzlaşının giderek yok olmaya doğru yol aldığını görmeyenlerin kör olması gerekir demek beni üzüyor. Ancak şunu belirteyim ki gençler, sivil toplum kuruluşları, sendikalar bu projeyi kurtarmazlarsa kesinlikle bitecektir” dedi.

Sözlerini şöyle sürdürdü:

“İki türlü uzlaşı vardır. Biri Amerika, İsrail ve Filistinli bazı şahısların ölçülerine göre olması gereken uzlaşıdır. Bu başkasının yerine geçme ve onu dışlama esası üzerine kuruludur. Diğeri ise, 2011 anlaşmasına göre olması gereken uzlaşıdır. Bu anlaşma, var olan güç noktaları üzerinde odaklanır ve Filistin davasını tehdit eden büyük tehlikelere karşı bir proje üretir. Birinci uzlaşı Greenblatta, Kouchner, Netanyahu ve Lieberman’ın ölçülerine göredir. Bunların istediği uzlaşı, Filistin Yönetimi’nin Batı Yaka’da yaptığı gibi Gazze’de otorite sağlayıp, orada yaptığının aynısını burada da yapmasıdır. Yani buraya gelip başkasının yerine geçmesi, burada olanların da başka birileriymiş gibi buradan gitmeleridir”.

Es-Sinvar açıklamasında, Amerika ve İsraillilerin Gazze’nin direnişten, tünellerden, füzelerden arındırılmasını, buradaki gruplara bağlı askeri kanatların dağıtılmasını, Batı Yaka’da olduğu gibi Gazze’de de işgalciyle güvenlik işbirliğinin sağlanmasını istediklerini hatırlattı.

Hamas lideri Es-Sinvar kendilerinin istediği uzlaşının bütün Filistinlileri toplayacak ve ulusal hedeflerini gerçekleştirecek bir ulusal liderliğin kurulmasını ön gördüğünü söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.