Hamas’ın 27. Kuruluş Yılı Kutlamaları Tüm Engellemelere Rağmen Devam Ediyor…

  • 14 Aralık 2014
  • 726 kez görüntülendi.
Hamas’ın 27. Kuruluş Yılı Kutlamaları Tüm Engellemelere Rağmen Devam Ediyor…

İşgal rejiminin ve Abbas yönetiminin tüm engelleme çabalarına rağmen Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas)’ın kuruluşunun ilan edilmesinin yirmi yedinci yıl dönümü münasebetiyle hem Batı Yaka bölgesinde hem de Gazze’de kutlama törenleri ve etkinlikler sürüyor.

Kutlama törenlerine iştirak amacıyla meydanlara dökülen kalabalık Hamas’ın kararlılıkla sürdürdüğü özgürlük mücadelesine desteklerini ve bu harekete olan sevgilerini ifade etmekten çekinmiyorlar. Etkinliklerdeki büyük heyecanı değerlendiren yorumcular bu kalabalıkların, Hamas’ın askerî kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları’nın işgal rejimi karşısında verdiği onurlu mücadelenin görüntülerini halka yansıtan videoların kendilerinde oluşturduğu heyecanı ve gerçekleştirilen eylemlerin işgalcilere verdiği dersleri unutmadıklarını dile getiriyorlar.

Etkinliklere katılanlar, Kassam mücahitlerinin onurlu mücadelelerini gözler önüne seren videoların işgal rejiminin ve Özerk Yönetim’in Gazze’deki son “Yenilmiş Yaprak” savaşı hakkında ileri sürdüğü tüm iddiaları geçersiz kıldığını, kendilerinin Hamas’a olan güven ve sevgilerini tazelediğini dile getiriyorlar.

Gazze’de 27. yıl etkinlikleri bugün de devam ediyor. Verilen haberlerde Gazze’de havanın nispeten yağmurlu olmasına rağmen sabahın erken saatlerinden itibaren programların düzenleneceği alanlara doğru akımların başladığı ve kalabalığın oluşmakta olduğu dile getiriliyor

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.