HAMAS’ın İran temsilcisi: Siyonist İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi durdurulmalı

  • 23 Ocak 2018
  • 1.016 kez görüntülendi.
HAMAS’ın İran temsilcisi: Siyonist İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi durdurulmalı

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’ın İran temsilcisi Halid Kaddumi, siyonist İsrail rejiminin Filistin halkı aleyhinde yayılmacılığa dayalı siyasetleri ve cinayetlerini kınayarak, ‘İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi durdurulmalıdır’ dedi.

Halid Kaddumi, dün Tahran’da düzenlenen “Mescid-i Aksa’nın direniş ekseninin zaferi ufkunda kurtuluşu” sempozyumunda yaptığı konuşmada, İsrail’in işgalindeki Filistin topraklarında siyonist yahudi yerleşimcilerin ve sitelerinin sayısının son onlarca yılda ciddi şekilde artış kaydettiğini belirterek, ”bu süre içinde siyonistler Filistinlileri göçe zorlayarak en az 50 siyonist site yapmışlardır’ dedi.

HAMAS temsilcisi, siyonist İsrail’in Kudüs kentinin İslami ve nüfus dokusunu değiştirmek için milyarlarca dolar harcadığını belirterek, her şeyi yağmaladığını ama uluslararası kanunlara ve Cenevre Bildirgesi’ne göre, siyonist İsrail’in Filistin topraklarındaki bu girişimlerinin kanunsuz olduğunu söyledi.

Kaddumi, Amerikan başkanı Trump’ın, Kudüs kentini terör rejimi İsrail’in başkenti olarak ilan etmesi ve resmiyette tanınmasının beklenmez bir durum olmadığını zira Amerikan Kongresi’nin 1995’de bu yönde aldığı kararla gerçekte Kudüs’ün tam olarak işgaline zemin hazırladığını söyledi.

HAMAS temsilcisi, Filistin topraklarıyla ilgili dışarıdan karar almalara son vermeleri gerektiğini zira bu toprakların sahiplerinin Filistin halkı ve müslümanlar olduğunu belirterek, izim vermeden Amerika ve bazı Arap rejimlerinin Filistin toprakları üzerinde terör rejimine verdiklerini destekleri eleştirdi.

Kaddumi, Amerika’nın Filistinliler ve Kudüs aleyhindeki girişimlerine karşı diplomatik çabaların yürütülmesine de işaretle, Amerika’nın Kudüs ve Filistin aleyhindeki girişimlerinin Amerika ve işgalci İsrail için ağır bedelinin olacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.