HAMAS’ın Lübnan Temsilcisi: Haniye’nin Mektubu Küresel Emperyalizme Karşı Birlik Çağrısıdır

  • 23 Ocak 2018
  • 829 kez görüntülendi.
HAMAS’ın Lübnan Temsilcisi: Haniye’nin Mektubu Küresel Emperyalizme Karşı Birlik Çağrısıdır

HAMAS’ın Lübnan Temsilcisi Ali Berke; HAMAS Siyasi Büro Başkanı tarafından İslam İnkılabı Rehberi’ne mektup gönderilmesinin esasında İran ve İmam Hamanei’ye teşekkür mektubu olduğunu ve Filistin ile İran milletleri ve de HAMAS ile İran İslam Cumhuriyeti arasındaki münasebetlerinin derinliğine vurgu yaptığını ifade etti.

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye son sıralarda İslam İnkılabı Rehberi’ne bir mektup göndererek, emperyalizmin Kudüs ve Filistin halkına karşı büyük komplosunun ebadına işaretle, İran halkı ve İslam İnkılabı Rehberi’ne direniş hareketine desteklerinden dolayı teşekkür ederek, Batı Şeria ve Kudüs’te halk intifasının başlamasıyla Allah’ın inayetiyle asrın tağutu (Trupmp), uzak ve yakın başkentlerdeki nifak yöneticilerinin Filistin meselesine son verme komplolarını boşa çıkartacaklarını vurguladı.

Bu bağlamda Tesnim Haber Ajansı, HAMAS’ın Lübnan Temsilcisi Ali Berke ile bir söyleşi yaptı.

Haniye’nin İslam İnkılabı Rehberi’ne Mektubunun Önemi

HAMAS Temsilcisi Ali Berke; Haniye’nin İslam İnkılabı Rehberi’ne mektubunun önemi hakkında; “bu mektubunun Trump’ın ABD büyükelçiliğini Kudüs’e taşımaya yönelik zalim kararının ardından gönderilmesinin ardından önem arz ediyor. Bu mektubun önemi, İslam dünyasının ABD ve işgal rejimi olmak üzere küresel emperyalizme karşı çabalarını birleştirmektedir. Bugün Arap ve İslam ümmetinin, İntifada ve Filistin direnişine destek vermesi gerekiyor çünkü Filistin’e karşı bir küresel savaş var.” ifadelerini kullandı.

İran’ın Filistin direnişine destek konusunda önemli rol ifa ettiğine dikkat çeken Berke; HAMAS Siyasi Büro Başkanı tarafından İslam İnkılabı Rehberi’ne mektup gönderilmesinin esasında İran ve İmam Hamanei’ye teşekkür mektubu olduğunu ve Filistin ile İran milletleri ve de HAMAS ile İran İslam Cumhuriyeti arasındaki münasebetlerinin derinliğine vurgu yaptığını belirterek, İran’a teşekkür etti, büyük şeytan ABD karşısında direnişe vurgu yaptı.

İmam Hamanei’nin Siyonistlerle Mücadeleyi Yönetmekteki Rolü

HAMAS’ın üst düzey üyesi, İslam İnkılabı Rehberi’nin İslam ümmetine Siyonist rejime karşı mücadeleyi yönetmekteki rolü hakkında ise; İslam İnkılabı Rehberi’nin ileri görüşlülüğüyle her daim Filistin meselesine desteğe çağrıda bulunduğuna ve Batı Şeria’nın silahlanmasını yıllar önce istediğine işaretle, İslam İnkılabı Rehberi’nin Siyonist düşmanın İslam için tehlikesinin farkında olduğu için Filistin direnişine sahip çıktığını belirtti

Berke mektupta, İmam Hamanei’den İslam ümmetini Kudüs’ü özgürleştirmek amacıyla birleştirmek için tüm çabasını sarf etmelerini istediklerini belirterek, Trump’ın Kudüs kararının ardından Kudüs’ü özgürleştirme mücadelesinin başladığını, ancak bazı Arap ülkelerin “Yüzyılın Anlaşması” gibi ABD’ye Filistin’e karşı yeni planında eşlik ettiklerini söyledi.

Berke sözlerinin devamında HAMAS’ın kıdemli üyelerinden Muhammed Hamdan’a yönelik Lübnan’da düzenlenen suikastı, Siyonist düşman unsurlarının işlediği bir terör saldırısı olarak niteledi. Lübnan’dan BM Güvenlik Konseyi nezdinde Siyonistler aleyhinde dava açmasını istedi.

HAMAS’ın Lübnan Temsilcisi sözlerinin başka bir kısmında; İşgalcilere karşı Filistinlilerin yeni intifadasının başladığı ve devam edeceğini, ancak Filistin Özerk Teşkilatı’nın şimdiye kadar bu intifadaya karşılık vermediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.