HAMAS’tan BM Raporuna Tepki

  • 15 Haziran 2015
  • 955 kez görüntülendi.
HAMAS’tan BM Raporuna Tepki

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, işgal rejiminin Gazze Şeridi’ne açtığı son savaşta işgal ordusunun işlediği cinayetlerle ilgili uluslararası rapordan önce yaptığı açıklamayla cinayetlerinin üzerini örtmeye çalıştığını söyledi.
İşgal ordusunun geçen yıl 17 temmuz’da Gazze sahilinde futbol oynayan 4 çocuğun ölümüyle ilgili davayı kimseye ceza vermeden kapatmasını değerlendiren Er-Reşak, Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada, işgalcilerin yalanlarına kimsenin inanmayacağını ifade etti.
Er-Reşak, işgal ordusunun kadınlara, çocuklara, yaşlılara, okullara, hastanelere, camilere ve evlere saldırarak savaş suçu işlediğini belirtti.
İşgal ordusunun işlediği cinayetlerin sesli ve görüntülü olarak kaydedildiğini, yerel ve uluslararası medya organları tarafından yayınlandığını bildiren Er-Reşak, bu cinayetlerin zaman aşımına uğramayacağını ve onları işleyenlere adaletin elinin bir gün mutlaka uzanacağını söyledi.
Birleşmiş Milletler’e bağlı İnsan Hakları Konseyi’nden cellat ile kurbanı aynı kefeye koymamasını ve işgalcinin cinayetleri karşısında çifte standart uygulamamasını isteyen Er-Reşak, insan hakları örgütlerini de işgal güçlerinin cinayetlerini ve ihlallerini deşifreye devam etmeye çağırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.