HAMAS’tan BM’ye sunulan tasarıya tepki

  • 24 Aralık 2014
  • 842 kez görüntülendi.
HAMAS’tan BM’ye sunulan tasarıya tepki

Filistin Ä°slamî DireniÅŸ Hareketi (Hamas) Filistin Özerk Yönetimi’nin 1967 sınırları içinde Filistin devletinin kurulması için BM’ye gitme planının Filistin halkının benimsediÄŸi bir adım olmadığını belirterek, bu adımın ulusal siyasi zeminden de yoksun olduÄŸunu ifade etti.

Hamas sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, Filistin Yönetimi’nin Ãœrdün vasıtasıyla iÅŸgal rejiminin iki yıl içinde 1967 yılında iÅŸgal edilmiÅŸ Filistin topraklarından çekilmesi ve bu bölgede Filistin devletinin kurulması için BM’ye yaptığı baÅŸvuru üzerine bir basın açıklaması yaptı.

Ebu Zuhri açıklamasında, geniş kitlelerin ve Filistinli grupların çoğunun reddettiği bu projeden vazgeçilmesini istedi.

Hamas daha önce de yaptığı açıklamada Kudüs, mültecilerin geri dönüş hakkı ve Yahudi yerleşimi gibi Filistin halkının hak ve hukukuyla ilgili konuları içermeyen ve Filistinlilerin haklarına zarar verecek, azaltacak veya yok sayacak bir projeyi asla kabul etmeyeceğini duyururken, Halk Kurtuluş Cephesi, Halk Demokratik Cephesi ve Filistin Ulusal Girişimi de projeye karşı olduklarını ifade etmişti.

Ãœrdün 18 Aralık günü, Arap ülkelerinin koordinasyonunda hazırlanan ve 2017 sonuna kadar 1967 yılında iÅŸgal edilmiÅŸ Filistin topraklarındaki Ä°srail iÅŸgalinin sonlanmasını isteyen Filistin karar tasarısını BM Güvenlik Konseyi’ne resmen sundu. BM Güvenlik Konseyi’ne sunulan taslakta Kudüs, mülteciler ve yerleÅŸim birimleri konularında eksiklikler olduÄŸu konusunda ciddi eleÅŸtiriler var.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.