Hamas’tan İran’a teşekkür

  • 24 Kasım 2014
  • 837 kez görüntülendi.
Hamas’tan İran’a teşekkür

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS, siyonist İsrail rejiminin saldırganlıkları karşısında Filistin halkına vermiş olduğu çok yönlü destekten dolayı İran İslam Cumhuriyetine ve milletine teşekkür etti.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin bildirdiğine göre HAMAS liderlerinden Ahmed Yusuf dün yaptığı konuşmada, İran İslam Cumhuriyetinin, İslam dünyası kamu oyunun Filistin halkına destek verilmesi konusunda seferber edilmesi hususunda çok etkin bir rol ifa ettiğini belirtti.

Ahmed Yusuf ayrıca direniş güçlerinin siyonist rejime karşı mücadelede kullandıkları silah ve teçhizatın bir bölümünün İran kaynaklı olduğunu ve İran’ın Gazze şeridinde siyonist rejime karşı mücadelede Filistin halkı ve direnişini destekleme yönünde elinden gelen tüm yardımı yaptığını bildirdi.

HAMAS liderlerinden Ahmed Yusuf ayrıca rahmetli İmam Humeyni tarafından dünya Kudüs gününün ilan edilmesinin, Filistin’in gerçek manada İslam dünyasının yitirilmiş cevheri olduğu anlamında olduğunu ve siyonist rejimin yok edilmesi gerektiği zaruretini tedai ettirdiğini söyledi.

Daha önce Filistin eski Başbakanı İsmail Heniyye’nin danışmanlığını da yapan Ahmed Yusuf, eylemlerin neden Batı Yaka’da yaygınlık kazanmadığına da açıklık getirerek, “İşgale karşı gösterilen tepkileri bastıran ve bunun yayılmasını engelleyen Filistin Yönetimi olmasaydı, üçüncü intifada başladı diyebileceğimiz gibi bu tepkiler Batı Yaka’ya da yayılacaktı” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.