Hamas’tan İsviçre Dışişleri Bakanı’na Tepki

  • 20 Mayıs 2018
  • 1.223 kez görüntülendi.
Hamas’tan İsviçre Dışişleri Bakanı’na Tepki

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) hakkında konuşan İsviçre Dışişleri Bakanı Cassis, Filistinli mültecilerin tamamının topraklarına dönmesini ‘gerçek dışı bir rüya’ olarak nitelendirmişti.

Hamas Hareketi’nden İsviçre Dışişleri Bakanı’nın ‘gerçek dışı bir rüya’ ifadelerine sert tepki geldi.

Hamas yaptığı açıklamada, İsviçre Dışişleri Bakanı Cassis’in ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını ve utanç verici olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanı’nın sözlerini utanç verici olarak niteleyen Hamas, İsviçre hükümetine, Filistin halkından özür dilemesi çağrısı yaptı.

Hamas açıklamasında, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA)’nı desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

UNRWA’nın son dönemde yaşadığı bütçe sıkıntısına işaret edilen Hamas açıklamasında, uluslararası toplum tarafından yetkilendirilmiş UNRWA’nın çalışmalarını sürdürmesinin önemli olduğu” vurgulandı.

Dünyanın neresinde olursa olsun tüm Filistinlilerin topraklarına geri dönme haklarının bulunduğunu belirten Hamas, BM’nin Filistinli mültecilerin topraklarına dönme haklarının bulunduğuna dair birçok kararının olduğunu vurguladı.

Bir gazetecinin “UNRWA sorunun mu yoksa çözümün mü parçası?” sorusuna İsviçre Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis, “uzun yıllar çözüm için çalıştı. Ama şimdi sorunun bir parçası olarak çalışıyor. Çatışmanın devam etmesi için gereken mühimmatı güvence altına alıyor. Filistinliler mülteci kamplarında yaşadıkları müddetçe, anavatanlarına dönmek isteyecekler. UNRWA, tüm mültecilerin geri döneceği konusunda gerçeği yansıtmayan bir rüya görüyor ve bu sorun teşkil ediyor” şeklinde cevap vermişti

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.