Hamas’tan Lübnan’daki Patlamalara Kınama

  • 14 Kasım 2015
  • 680 kez görüntülendi.
Hamas’tan Lübnan’daki Patlamalara Kınama

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güney kesimini hedef alan saldırıları kınayarak, hareket olarak Lübnan halkının yanında olduklarını belirtti.

Hamas hareketi yayınladığı basın açıklamasında, Lübnan’ın Burc’ul-Beracine bölgesinde meydana gelen cinayeti kınadığını, bu konuda kardeş Lübnan halkının yanında olduğunu ifade etti.

Açıklamada Lübnan halkıyla Lübnan hükümetine de başsağlığı dileyen Hamas,  Lübnan’daki barış ortamını desteklediklerini, halkı hedef alan ve sindirmeye çalışan bütün eylemleri reddettiklerini kaydetti.

Lübnan’ın güney kesimini hedef alan saldırılarda Lübnan Sağlık Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre 43 kişi hayatını kaybetti, 239 kişi de yaralandı.

Lübnan ordusu ise yaptığı açıklamada, eylemin intihar bombacıları tarafından yapıldığına dikkat çekerek, önce bir kişinin intihar ettiğini, ardından ikinci şahsın bombasını patlattığını belirterek, yaptıkları incelemede bombası patlamamış üçüncü bir intihar eylemcisinin de olduğunu ve bombasını patlatamadan öldüğünü bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.