Hamas’tan ”Öfke Cuması” Çağrısı

  • 29 Temmuz 2015
  • 801 kez görüntülendi.
Hamas’tan ”Öfke Cuması” Çağrısı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Batı Yaka ve Kudüs’teki tüm Filistinlileri önümüzdeki Cuma günü Kudüs kenti ve Mescid-i Aksa’ya destek için “Öfke Cuması” gösterilerine katılmaya çağırdı.

Hamas Hareketi dün (28 Temmuz Salı) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, “Öfke Cuması”nın Siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya yönelik ırkçı ihlallerine ve baskınlara, Mescid-i Aksa’da nöbet tutan kadınların gözaltına alınmasına, yaşlılara ve çocuklara yapılan saldırılara karşı tepki olduğu ifade edildi. Bildiride ayrıca, fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem’e de hakaret ettikleri hatırlatıldı.

“Öfke Cuması” faaliyetlerinin 31 Temmuz Cuma günü Kudüs ve Batı Yaka’nın tüm kentlerinde, köylerinde ve mülteci kamplarında Cuma namazının ardından başlayacağını kaydeden Hamas Hareketi, Cuma gün düzenlenecek faaliyetlerin Filistin halkının meşru hakkını ve Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı savunma amacını taşıdığını ifade etti.

İşgal güçleri geçtiğimiz Cuma günü Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek cemaate ve Mescid-i Aksa’da baskınlara karşı nöbet tutan kadınlara saldırmış ve birçok kişiyi yaralamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.