Hamas’tan “Yermük Mülteci Kampı’ndaki İnsanları Kurtarın” Çağrısı

  • 04 Nisan 2015
  • 674 kez görüntülendi.
Hamas’tan “Yermük Mülteci Kampı’ndaki İnsanları Kurtarın” Çağrısı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), silahlı bazı örgütlerin ele geçirdiği ve Filistinli mültecilerin tam bir insanlık dramı yaşadıkları Yermük Mületci Kampı’nda yaşayan insanların kurtarılması için acilen harekete geçilmesini istedi.

Konuyla ilgili çağrıyı yapan Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan, “Yıllardır kuşatma altında bulunan Yermük Mülteci Kampı’nda bir insanlık dramından bahsediliyor. Bu dramın en kısa zamanda durması gerekir” dedi.

Rıdvan, Şam’da temsilciliği bulunan Filistin Yönetimi’yle Filistin Kurtuluş Örgütü’nden kampta yaşayan bu insanların kurtarılması için acilen harekete geçmelerini istedi.

Arap ülkelerinde bulunan kampların iç çatışmalardan uzak tutulması gerektiğini belirten Rıdvan, Filistinliler olarak işgal rejimiyle savaş içinde olduklarını, dolayısıyla değişik ülkelerde bulunan bu insanlara dokunulmaması gerektiğini, Kudüs ve Filistin’e tekrar dönecek olan bu misafirlere ikram edilmesi gerektiğini söyledi.

Rıdvan devamla, kuşatma altında bulunan Yermük Kampı’ndaki mazlum Filistin halkına karşı yapılan katliamlara son verilmesi gerektiğini belirterek, bu konuda herkese sorumluluk düştüğünü ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.