HAMAS’tan ‘Yüzyılın Anlaşması’na kınama

  • 25 Haziran 2019
  • 726 kez görüntülendi.
HAMAS’tan ‘Yüzyılın Anlaşması’na kınama

İslami Direniş Hareketi (Hamas) uluslararası ilişkiler sorumlusu Ali Bereke, Bahreyn Çalıştayı’nın ümmet içinde bölünmeye yol açtığını, kimin Filistin’in yanında kimin karşısında olduğunu ortaya çıkardığını söyledi.

Ali Bereke, dün (24 Haziran Pazartesi) Filistin Enformasyon Merkezi’ne verdiği demeçte, “Yarın Bahreyn’deki çalıştaya katılan, işgal rejimi ve Amerikan yönetimi yanlısı olduğunu, Filistin halkının düşmanlarının safında yer aldığını ilan etmiş olacak” dedi.

Bahreyn’de düzenlenecek çalıştaydan herhangi bir beklentilerinin olmadığını belirten Bereke, çalıştayın Amerikan yönetiminin ve bazı Arap ülkelerinin Filistin davasının tasfiyesi ve işgal rejiminin güvenliğini garanti altına almak için çalıştıklarını ortaya çıkardığını ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın başdanışmanı ve damadı Jared Kushner’in son açıklamalarına da değinen Bereke, söz konusu açıklamaları kınadı.

Bereke, Kushner’in açıklamalarının Filistin halkına ve Filistinli mültecilere ev sahipliği yapan bazı ülkelere rüşvet niteliğinde olduğunu söyledi.

“Kushner, Filistin’in satılık olduğunu ve Filistin halkının ekmek parası için mücadele ettiğini sanıyor” diyen Bereke, Filistin halkının topraklarını işgalden kurtarmak için mücadele ettiğine dikkat çekti.

HAMAS üst düzey yetkilisi Mahmud Ez’Zahar da, Yüzyılın Anlaşması’nı bir ihanet olarak nitelerken Filistin halkının kimliğinin korunması için bu ihanete karşı mücadele edilmesi gerektiğini bildirdi.

Filistin İslami Cihad hareketi siyasi büro yetkilisi Nafız Azam da, Yüzyılın Anlaşması’nı, işbirlikçisi Arap rejimlerinin yenilgisi olarak niteledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.