Hanzadi: İran deniz kuvvetleri gücünün doruğunda

  • 22 Nisan 2018
  • 1.184 kez görüntülendi.
Hanzadi: İran deniz kuvvetleri gücünün doruğunda

İran ordusu deniz kuvvetleri komutanı tuğamiral Hüseyin Hanzadi, İran Kanal1’de katıldığı bir programda, İran ordusu ve Devrim Muhafızları deniz kuvvetlerinin gücünün doruğunda olduklarını söyledi.

Tuğamiral Hanzadi, ordu ve devrim muhafızları arasında çok iyi ilişkilerin olduğunu belirterek, ‘bu iki askeri birlik arasında  tam bir teamül vardır’ dedi.

İran ordusu deniz güçleri komutanı, İran’ın savunma alanında  ilerleme kaydetmesine işaretle, ”İran ordusu yabancılara dayanmaksızın kendi  iç yetenekleri ve gücüne bağlı bir şekilde,  savunma ve silah sanayinde kendi üretimi yapmakta ve onları kullanmaktadır’ dedi.

Tahran’da Hint okyanusu sahili ülkeleri deniz kuvvetleri komutanları konferansının düzenlenmesine de işaret eden Hanzadi, 35 ülkeden  üst düzey askeri heyetlerin konferans için İran’a geleceklerini söyledi.

İranlı askeri yetkili, İran’ın sözkonusu konferansın iki yıllığına başkanlığını yapacağını belirtirken, konferans bugün Tahran’da çalışmasına başlayacak.  Sözkonusu konferans İran’ın en büyük askeri konferansı sayılıyor.

Tuğamiral Hanzadi, Hint okyanusunun  dünya ticareti açısından çok önemli yerinin olduğunu belirterek, ‘dünya ticaretinin üçte birinin Hint okyanusunun kuzeyinde gerçekleştiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.