Hariri İstifası Amerika’nın İslam Dünyasına Yönelik Yeni Fitnesidir

  • 05 Kasım 2017
  • 1.123 kez görüntülendi.
Hariri İstifası Amerika’nın İslam Dünyasına Yönelik Yeni Fitnesidir

Hizbullah’ın Lübnan Parlamentosu eski temsilcisi Cemal el Tageş, Saad el Hariri’nin Suudi Arabistan’dan yaptığı açıklama ile Lübnan Başbakanlığından istifa etmesini değerlendirdi.

Hariri’nin Suudi Arabistan’dan İstifa Açıklaması Yapması Lübnanlılar İçin Utançtır

Saad el Hariri’nin Riyad’dan yaptığı istifa açıklamasının altında yatan delilin Amerika ve Siyonist İsrail rejiminin Irak ve Suriye’de aldığı büyük yenilgiler olduğunu belirten Cemal el Tageş; “Hiç şüphesiz Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’dan yapılan böylesi bir istifa açıklaması Lübnan halkı için büyük bir utançtır” ifadelerini kullandı.

Suud ittifakının bölgede aldığı yenilgilerin bir sonucu olarak Hariri’nin istifa ettiğini kaydeden Cemal Tageş; “Ne bu istifa nede diğer hiçbir plan şehitlerin kanları ile direniş cephesinin kazandığı zaferleri sınırlayamaz. Direniş cephesi aynı şekilde yeni zaferlerine devam edecektir” açıklamasını yaptı.

Cemal Tageş açıklamasının devamında; “Eğer bu istifanın arkasında Lübnan halkına yönelik önceden hazırlanmış bir fitne ve tuzak düşünülmüşse de bu Siyonist İsrail rejiminin 2006 yaz ayında Lübnan’ı hedef alan saldırısından daha fazla ağır olmaz” ifadelerini kullandı.

Hariri’nin İstifası Amerika ve Siyonist Rejimin İslam Dünyasına Zarar Vermek İçin Hazırladığı Plandır

“Hiç şüphesiz Hariri’nin istifa metnin de geçen İran karşıtı sözler ona yapılan dikteyi göstermekte. Hariri’nin istifası olaylara verilen mantıksız bir tepkidir ve müzakereye davet etmek yerine kaos ve fitne oluşturmak istemektedir” diyen Cemal Tageş, bu istifa üzerinden Amerika ve İsrail rejiminin İslam dünyasında yeni fitne peşinde olduğunu vurgulayarak “Ancak bu istifa ile hedeflediklerine ulaşamayacaklar ve tüm Lübnan halkı bu istifanın karşısında bütün olacaktır” açıklamasını yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.