Hariri’nin söyledikleri küçük bir ümit ışığı olabilir

  • 13 Kasım 2017
  • 1.116 kez görüntülendi.
Hariri’nin söyledikleri küçük bir ümit ışığı olabilir

Haftalık basın toplantısında konuşan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Saad Hariri’nin istifasını beklenmedik şüpheli bir girişim olarak nitelendirip şu ifadelerde bulundu: Sayın Hariri’nin dün akşam yaptığı açıklamaları doğrultusunda Lübnan’a geri dönerek istifasının yasal işlemlerini yerine getirmesini ümit ediyoruz.

Kasımi sözlerine şunları da ekledi: Lübnan’ın istikrarıyla güvenliğine katkıda bulunacak her türlü olumlu kararı destekliyoruz. İstifasının şaşırtıcı olduğuna rağmen Hariri’nin dün yaptığı konuşması bu konuda küçük bir ümit ışığı olabilir; bir ülkenin başbakanının başka bir ülkede istifa etmesi benzeri görülmeyen bir olaydır.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü konuşmasını şöyle sürdürdü: İran olarak sahip olduğumuz akılcı ve sabit politikalarımız doğrultusunda diğer ülkelerin içişlerine hiç karışmadan Hariri’nin istifasını Lübnan’ın iç sorunu olarak tanımlayıp ne tür gelişmeleri beraberinde getireceğine tanık olmamız için sabırlı olmalıyız.

Kasımi açıklamalarının bir diğer kısmında ise şöyle dedi: İran olarak Lübnan dahil bölgedeki hiçbir ülkenin istikrarsızlık ile huzursuzluğa sürüklenmesini istemeyiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.