Harrazi: Hiçbir yabancı Suriye’nin iç işlerine karışma hakkına sahip değil

  • 19 Mart 2016
  • 783 kez görüntülendi.
Harrazi: Hiçbir yabancı Suriye’nin iç işlerine karışma hakkına sahip değil
İran’ın Dışişleri eski Bakanı ve Dış ilişkiler Stratejik Konseyi Başkanı Kemal Harrazi, bugün Suriye’de Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüştü.

İran Dış İlişkiler Stratejik Konseyi Başkanı Kemal Harrazi, bugün Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Şam’da yaptığı görüşmede, Suriye geleceği adına ancak Suriye halkının karar vermesi gerektiğini belirtti, hiçbir yabancının Suriye’nin iç işlerine karışma hakkına sahip olmadığını, zira Suriye’nin halk tarafından seçilmiş olan yasal bir yönetimi olduğunu belirtti.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad da görüşmede, İran’ın Suriye’nin en büyük hamisi olarak niteledi, İran’ın Suriye’deki danışmanlık yardımlarının teröristler ve hamilerini aldıkları yenilgilerin ardından müzakere masasına getirdiğini ifade etti.

Esat ayrıca, Cenevre görüşmelerinden sonu çıkmaması halinde Suriye halkı ve hükümetinin eskisi gibi, terörist gruplara karşı mücadele vereceğini belirtti.

Harrazi ile Esat ayrıca, Cenevre görüşmeleri başta olmak üzere, Suriye krizinin siyasi çözümü için verilen çabaları ele aldılar.

İran Dış İlişkiler Stratejik Konseyi Başkanı Cuma günü Lübnan’dan Suriye’ye geçti.

Harrazi, Suriye Dışişleri ve Uzlaşma Bakanı ve bir grup Suriyeli elit ile görüşecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.