Harrazi: İran’ın Fahrizade suikastına tepkisi hesaplı ve keskin olacak

  • 30 Kasım 2020
  • 1.106 kez görüntülendi.
Harrazi: İran’ın Fahrizade suikastına tepkisi hesaplı ve keskin olacak

İran Dış İlişkiler Stratejik Konseyi Başkanı Kemal Harrazi, ‘İran, Şehit Fahrizade’yi İran halkından alan canilerden uygun ve kesin bir şekilde hesap soracaktır’ dedi.

Dr. Fahrizade’nin şehit edilmesini kınayan bir mesaj yayımlayan Harrazi, ​’Ülkenin güvenliğini ve vatanımızın savunmasını sağlamak için bilimsel hedeflerinin peşinden koşmayı ihmal etmeyen bu insanın muzaffer ruhunun, İran’ın sevgili şehitleri, özellikle savaş alanı ve diplomasi komutanı General Şehit Kasım Süleymani ile yeniden bir araya gelmesini temenni ediyorum. Ailesine, silah arkadaşlarına ve sevgili İran milletine sabır diliyorum’ ifadesini kullandı.

Harrazi, ‘Şüphesiz İran, Şehit Fahrizade’yi İran halkından alan canilerden uygun ve kesin bir hesap soracaktır. Sabah yakındır’ diye ekledi.

Bu arada, şehit bilim insanı Muhsin Fahrizade’ye yönelik terörist saldırıyı kınamak üzere dün İran’ın güneyinde yer alan Buşehr kentinde binlerce kişiden insan zinciri oluşturuldu.

Göstericiler, Kudüs’ün işgalcisi İsrail ve emperyalist güçlerin bu cinayetten dolayı cezalandırılmasını isteyen slogan atarlarken, İran’ın şehit Fahrizade’nin bilim alanındaki yolunu sürdüreceğinin altını çizdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.