Hasan Nasrallah’tan Filistin ve Yemen Halkına Mesaj

  • 09 Nisan 2018
  • 1.225 kez görüntülendi.
Hasan Nasrallah’tan Filistin ve Yemen Halkına Mesaj

Hizbullah Genel Sekreteri yaptığı konuşmada, Filistin halkına işgalci rejim ile yaptığı mücadeleden dolayı teşekkür etti ve Amerika ve Siyonistlerin bütün imkanlarıyla direnişi ortadan kaldırmaya çalıştıklarını açıkladı.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, el-Nebatiye’de  “Zafere bağlılık” festivalinde bir konuşma yaptı.

Hizbullah Genel Sekreteri ilk olarak, Filistin halkını Siyonist Rejim karşısındaki ilkelere ve direnişe olan bağlılık ve sabırlarından dolayı ve Yemen halkını da işgalci Suudi ve Birleşik Arap Emirlikleri ve onların uşakları karşısındaki sabır ve direnişlerinden dolayı tebrik etti ve onları selamladı.

Seyyid Hasan Nasrallah şu ifadelerde bulundu: ‘Umut, geleceğe doğru bütün hareketlerin temelidir ve inanca olan umut bizim kültürümüzdür ve vefalı ve bağlı olmak da bizim imanımızda bir ilkedir.’

Hizbullah Genel Sekreteri şu hatırlatmada bulundu: ‘Amel Hareketi ve Hizbullah arasındaki birlik ve direnişin çabaları sayesinde, 2000 yılında Lübnan’ın güneyi Siyonist Rejimin pençesinden kurtarıldı.

Amerikalılar ve Siyonistler bütün çabalarını Lübnan’da direnişi ortadan kaldırmak için kullandılar.

Şimdiki nesilleri, önceki nesillerin Siyonist rejimin işlediği suçlar nedeniyle katlandıkları acı ve sıkıntılardan haberdar etmeliyiz.

Direniş kuvvetleri, işgalci Siyonistleri Lübnan’dan çıkaranlardı.

Direnişe karşı yapılan komplolar, işgalciler çıkarıldığı andan itibaren başladı. Güneyde yaşayan vatandaşlar ve bilinçli, ahlaklı ve bilge bir şekilde savaşan bütün direniş kuvvetleri bu komployu etkisiz hale getirdi.

11 Eylül olayının ardından Amerika’dan Dick Cheney’in temsilci benim yanıma geldi ve bizim İsrail’e karşı direnişten vazgeçmemiz halinde her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Bu temsilci, George Nader isimli Amerikalı bir gazeteciydi.

Direnişe karşı yapılan bütün komplolarda en tehlikeli şey iç çatışmadır. 2005 yılında Amerikalılar tarafından Lübnan ordu kuvvetlerinin ve komutanlarının psikolojik olarak direniş kuvvetlerine karşı savaşmaya hazır olduğu yönünde bir araştırma yapıldı ve onlar bu araştırmada Lübnan ordusunun böyle bir şey yapmayacağı sonucuna vardılar.

Lübnan’da ve Lübnan dışında ve Amerika ve Körfez Arap ülkelerinde ordu ve direniş arasında bir çatışma yaşanmasını umut edenler var.

Siyonist Rejimin tehditleri karşısında, ordu, halk ve direnişin altın denklemine sahibiz.

Ordu, halk ve direniş arasındaki bu altın denklemi tehditlerle mücadele için güçlendirmeliyiz. Özellikle güneyde Amel Hareketi ve Hizbullah olmak üzere direnişi desteklemek için milli birlik güçlendirilmelidir.’

Seyyid Hasan Nasrallah konuşmasının devamında, gelecek seçimlere kapsamlı bir katılım gösterilmesi ve siyasi dokunulmazlığının güvence altına alınması için direniş lehine oy verilmesi çağrısında bulundu.

Hizbullah Genel Sekreteri şunları söyledi: ‘Direniş fikrine sahip ve direnişi destekleyen kişilere oy verilmelidir.’

Nasrallah, seçimlere kapsamlı bir katılım gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, gelecek seçimlerin bilince, halkın iradesine ve kapsamlı bir katılıma bağlı olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.