Hasan Nasrullah: Düşman direniş ekseni aleyhinde tuzak peşindedir

  • 25 Şubat 2018
  • 1.325 kez görüntülendi.
Hasan Nasrullah: Düşman direniş ekseni aleyhinde tuzak peşindedir

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Amerika ve müttefiklerinin bölgedeki planlarının yenilgiye uğratıldığını belirtti.

Tesnim haber ajansına göre, Nasrullah dün  Lübnan’ın doğusunda yer alan  Baalbek kentinde  yaptığı konuşmada, Amerika ve müttefiklerinin bölgedeki planlarının yenilgiye uğraması ve aynı şekilde terör örgütü IŞİD’in yenilgisinden sonra düşmanların  direniş aleyhinde tuzak ve komplo peşinde olduğunu söyledi.

Nasrullah, Amerikan dışişleri bakanının Lübnan’a ziyaretine de temasla, ”ABD dışişleri bakanı Beyrut’a geliyorsa, ‘bu ziyaretin hedefi yalnızca deniz sınırları değil aksine Hizbullah ile de mücadele etmektir’ diye konuştu.

Lübnan Hizbullah lideri, ‘Eğer İsrail bugün hiç bir şeyden korkmasaydı 9. bölgede petrol boru hattını döşemişti ve Lübnan’ın petrol haklarını çiğneyerek onu kendi hakları olarak görürdü” dedi.

Nasrullah, Hizbullah hareketi müttefiklerinden de, ”İç ve dış komplolar karşısında direnmelerini’ istedi.

Hizbullah lideri, konuşmasının ayrı bir yerinde de, Lübnan’ın geleceğine işaretle, Lübnan meclisi ve kabinede Lübnan Hizbullah temsilcilerinin varlığının en önemli hedefinin, direnişi desteklemek ve bu konuyu güçlü bir şekilde sürdürmek olduğunu belirterek, ”ABD ve Arabistan,  Lübnan’da yapılacak seçimlerde Hizbullah’ın oylarını dikkate alacaktır ve seçimlerde çeşitli görüşlerin katılmasında hiç bir sorun yok’ dedi.

Hizbullah lideri konuşmasının devamında şöyle dedi: ‘Seçimlerde Lübnan halkının üzerine büyük bir görev düşüyor. Çünkü seçimler ülkenin kaderini belirleyecek. Bu seçimlerde kim seçilirse sorumluluklarını yerine getirmelidir. Seçilen kişiler tüm Lübnan halkının temsilcileri olacak. Seçilen kişiler Lübnan’da ekonomi ve güvenlikten sorumludur.

Seçimler oldukça önemli. Acaba biz ülkemizi ABD’ye ve petrolünü İsrail’e veren, Direniş’e karşı komplolar kuran ve ekonomiyi umursamayanları seçer miyiz?! Bu sorunun cevabı elbette ki önemlidir.”

Lübnan meclis seçimleri 6 Mayıs 2018 tarihinde düzenlenecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.