Hasan Nasrullah: Patlamanın Sorumlusu İsrail Çıkarsa, Bunun Bedelini Mutlaka Öder!

  • 15 Ağustos 2020
  • 718 kez görüntülendi.
Hasan Nasrullah: Patlamanın Sorumlusu İsrail Çıkarsa, Bunun Bedelini Mutlaka Öder!
 Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Lübnan direniş cephesinin İsrail’e karşı 33 günlük savaşta ulaştığı zaferin yıldönümü kutlamaları dolayısıyla düzenlenen törende konuştu.
Nasrallah konuşmasının başında elde edilen büyük zaferi Lübnan halkı başta olmak üzere direniş gruplarına, şehit ailelerine tebrik ederek İmad Muğniye, Mustafa Bedreddin ve Kasım Süleymani’yi andı.
Seyyid Hasan Nasrallah ayrıca, Şehit General Kasım Süleymani’nin operasyon esnasında komuta merkezinde önemli rol oynadığına dikkati çekti.
Temmuz’daki savaşın ABD’nin isteği ile Siyonist rejim tarafından dayatıldığını belirten Nasrallah, “Lübnan, askeri açıdan yalnızdı ve kendisini Ortadoğu ile dünyanın en güçlülerinden sanan bir orduya karşı savaştı.” dedi.
Gayri meşru Siyonist rejimin ilk kez beka sorunu ile boğuşmakta olduğunu anlatan Nasrallah, “Askeri, siyasi ve psikolojik yenilginin etkileri hala bu rejimde görülüyor ve bunun tersine zafer ve umudun etkileri içimizde yaşıyor.” ifadesini kullandı.
Hizbullah lideri, düşmanın askeri savaşı kaybettiğini ve hiçbir savaşın Hizbullah’ı kötü yönde etkilemeyeceğini bildiğini kaydederek, “Onlar bu yüzden başka savaşlar yaratmaya çalışıyorlar ve Lübnan’da tanık olduğumuz şeyler bu savaşın bir parçası.” açıklamasında bulundu.
Nasrallah, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Siyonist rejimin normalleşme anlaşmasına dair şunları konuştu:
“BAE yöneticilerinin kararına şaşırmadık, ancak izledikleri yol ilişkileri normalleştirme süreciyle uyumluydu. İsrail ile BAE arasındaki anlaşmanın zamanlaması, bazı Arap rejimlerinin ABD’ye hizmet ettiğini gösteriyor.”
“Şu andan itibaren ABD’deki başkanlık seçimlerine kadar, Arap rejimlerinin İsrail ile uzlaşma anlaşmaları imzalamasını beklemeliyiz. Trump, kendisi ve arkadaşı Netanyahu’nun çıkarları doğrultusunda, seçime kadar Fars Körfezi’ne kıyısı olan Arap rejimlerini sömürmeye devam edecektir. Bu eylemin bizim tarafından kınandığını ve kabul edilemez olduğunu ve aynı zamanda İslam’a, Araplığa, Kudüs’e ve kutsal değerlere ihanet olduğunu söylemek benim insani, dini ve milli görevimdir ve aslında hepimizin görevidir.
İhanet edenlerin Filistin meselesi olan hak cephesinden uzaklaşması Direniş Cephesi’nin dostunu düşmandan iyi tanımasına neden olur.”
İhanet edenlerin Filistin meselesi olan hak cephesinden uzaklaşması Direniş Cephesi’nin dostunu düşmandan iyi tanımasına neden olur.”
Beyrut’taki patlamaya ilişkin Seyyid Hasan Nasrullah, “Patlamadan İsrail sorumluysa ve FBI olayla ilgili soruşturma başlatırsa, soruşturmadan hiçbir sonuç çıkmayacak.” değerlendirmesinde bulundu.
Hizbullah lideri, “İsrail bu suçu işlemişse aynı bedeli ödeyecek. Elbette, sadece olanların bedeli değil, olabilecek her şeyin bedelini de ödeyecektir” diye konuştu.
Beyrut Limanı’nda 4 Ağustos’ta meydana gelen şiddetli patlamayla ilgili kendilerinin bir bilgiye sahip olmadıklarını söyleyen Nasrallah, “Soruşturmayı yürüten biz değiliz, işi devletin yetkisine bırakıyoruz” dedi.
Söz konusu patlamanın kendiliğinden yaşanmış bir gelişme olabilme ihtimali olduğu gibi bir sabotaj ihtimalinin de mümkün olduğunu dile getiren Nasrallah, “Olayın sabotaj çıkmaması durumunda sorumluların cezalandırılması gerekir. Sabotaj çıkması halinde ise suçluları bulmalıyız” ifadelerini kullandı.
Bu olayın arkasından İsrail’in çıkması halinde soruşturmaya dahil olan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından kurtarılacağını öne süren Nasrallah, “Bu facianın arkasından İsrail çıkarsa bir mensubunun öldürülmesine dahi göz yummayan Hizbullah’ın kayıtsız kalması mümkün olamaz ve İsrail aynı boyutta bedel ödeyecektir” diye konuştu.
Nasrallah, patlamadan birkaç gün sonra başlayan ve hükümetin istifasına yol açan protesto eylemlerine de değinerek, şunları kaydetti:
“Devleti düşürme girişimlerine tanıklık ettik. Belli bazı siyasi güçler, patlamanın ilk anlarından itibaren insanların acılarını Cumhurbaşkanı Mişel Avn’ın aleyhinde fırsata çevirerek, patlamanın sorumluluğunu kendisine yükleyerek istifaya zorlamak istediler. Parlamentoyu da peş peşe duyurdukları milletvekili istifalarıyla aynı şekilde hedef alarak itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Ancak hem Cumhurbaşkanı Aun’u hem de Meclis’i düşürme girişimleri başarısız oldu.”
İsim vermeden Lübnanlı bazı siyasi güçleri ülkede iç savaş çıkarmakla suçlayan Nasrallah, söz konusu siyasi grupların dış güçlerin çıkarları için bu tür girişimlerde bulunduğunu iddia etti.
Hizbullah lideri Nasrallah, protesto eylemleri üzerine istifasını sunan kabinenin yerine yeni hükümetin kurulmasına ilişkin ise ülkedeki siyasi güçlerin himayesinde bir kabinenin oluşmasından yana olduklarını aktardı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.