Hasan Nasrullah’tan, İslam ümmeti içinde fitne çıkarmak isteyenlere uyarı

  • 28 Aralık 2016
  • 1.440 kez görüntülendi.
Hasan Nasrullah’tan, İslam ümmeti içinde fitne çıkarmak isteyenlere uyarı

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, direnişi ve direniş düşüncesini savunan herkesin ırkçı İsrail tarafından hedef alındığını ifade etti.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, direnişin tanınmış alimlerinden olan Şeyh Abdul Nasir El Ceberi’yi anma töreninde yaptığı konuşmada, Şeyh El Ceberi’nin ailesine başsağlığı diledi.

“İnsanları katleden tekfirci grupların varlığını sürdürdüğü bu devirde Şeyh El Ceberi gibi insanlara daha çok ihtiyaç duymaktayız. Çünkü yaşadığımız çağda kimileri katliam ve kafa kesmeyi meşrulaştırmaya çalışırken kimileri de direniş güçlerine düşmanlık yapmaktadır” diyen Seyyid Hasan Nasrullah, “Siyonizm-Emperyalizm akımı doğrultusunda savaş yaşandığı meydandan diğer sahalara sürükleyen grup, tekfircilerdir. Buna karşı çıkılmalıdır. Nitekim ki Şeyh Abdul Nasir El Ceberi de buna karşı çıktı. Şeyh El Ceberi ilk baştan beri Direniş’i destekledi” ifadelerinde bulundu.

Nasrullah İslam inkılabı rehberinin tekfirciler ile ilgili açıklamalarına da atıfta bulunarak, tekfirciler gibi tehlikeli bir hareketin de ‘İngiliz Şiası’ olarak bilinen kesimin olduğunu ve bunların da aynı tekfirciler gibi mukaddesatı hedef aldığını söyledi.

Hizbullah Genel Sekreteri, konuşmasında şunları da kaydetti:

”Halihazırda direniş güçleri birçok saldırıya maruz kalıyor. Bazıları İsrail’e destek vererek direniş güçlerini yok etmeye çalışıyor. Bazıları da direniş güçlerinin Filistin ve Lübnan’daki simasını karartmak istiyor. Direniş ve direniş düşüncesini savunan herkes İsrail tarafından hedef alınıyor. Lakin buna rağmen direnişimiz devam edecek ve günbegün yeni zaferlere ulaşacağız. Bahreynli yetkililerin Siyonistlerle ilişkilerini normalleştirmeye çalışmalarına rağmen bu ülkenin halkı hiçbir zaman Filistin halkını unutmamış ve unutmayacak.”

Hizbullah genel sekreteri, bölgenin geleceğinin de direnişin elinde olacağını belirterek bunun da elbette fedakarlıkla gerçekleşeceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.