Hasan Nasrullah’tan Lübnan hükümetinin geleceğine dair açıklama

  • 05 Kasım 2016
  • 1.104 kez görüntülendi.
Hasan Nasrullah’tan Lübnan hükümetinin geleceğine dair açıklama

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Lübnan’da kurulacak yeni hükümete destek vereceklerini söyledi.

Nasrullah, dün yaptığı açıklamada, Hizbullah’ın başbakanlık için Saad Hariri’yi desteklemediğini ama hiç bir şekilde  yeni hükümetin kurulması yönünde destekten de kaçınmayacağını söyledi.

Nasrullah, Lübnanlı bütün siyasi partilerden, yeni hükümetin kurulması için destek vermelerini istedi.

Mişel Aoun’un cumhurbaşkanı seçilmesini Lübnan halkının birlik ve beraberliğinin bir göstergesi olarak niteleyen Nasrullah, halktan ve partilerden her zaman  ülkenin geleceğini ve sebatı için birlik ve beraberlik içinde olmalarını istedi.

Lübnan Hİzbullah genel sekreteri, Mişel Aun’un, Hizbullah için güvenilir bir kişi olduğunu belirtirken, Hizbullah’ın Mişel Aoun’la hiç bir siyasi alış-verişinin olmadığını söyledi.

Nasrullah, bu arada Lübnan meclis başkanını da, Mişel Aoun’un cumhurbaşkanı seçilmesinde oynadığı önemli rolden dolayı tebrik ve takdir etti.

İran ve Suriye’nin de Lübnan’da cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki role de temas eden Nasrullah, İran ve Suriye’nin, Lübnan cumhurbaşkanının yalnızca Lübnanlılarca seçilmesine vurgu yaptıklarını hatırlattı.

Nasrullah, bölge sorunlarına da temasla, buhranlar karşısında en iyi  yolun ‘sabır’ olduğunu belirterek,  çünkü her türlü çatışma  siyonist İsrail’in lehine olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.